GLD doc – Heerde, één jaar later

Elke dag horen we op het nieuws hoeveel mensen met corona besmet zijn. Hoeveel patiënten op de IC liggen en hoeveel eraan zijn overleden. Maar hoeveel jonge mensen zijn er ziek geworden en nog altijd niet genezen? Daarover hoor je bijna niemand.

In de documentaire Heerde, één jaar later volgen we drie ex-coronapatiënten uit het hard getroffen dorp Heerde. Debby van 35 jaar keek de dood in de ogen, maar durfde niet naar het ziekenhuis te gaan. Ze bleef thuis met het risico dat ze het niet zou overleven. Muziekdocent Jenny (68) lag 52 dagen in coma op de IC en herstelde op wonderbaarlijke wijze door de juiste nazorg. Maar de vijftien jarige Bas daarentegen heeft een jaar later nog steeds amper energie.

De verschillen zijn duidelijk zichtbaar. Bas en Debby stuitten op veel onbegrip van de buitenwereld. Bedrijfsartsen die de ziekte onderschatten, maar ook scholen die niet weten wat ze ermee aan moeten. Alle drie blikken ze terug, maar ook vooruit. Hoe gaan hun levens verder?

De documentaire Heerde, één jaar later is op 6 april om 17.20 uur te zien bij onze mediapartner Omroep Gelderland. De documentaire online (terug)kijken? Dat kan hieronder of via Uitzending Gemist.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in