Zuur verlies voor sv Hatto-Heim in blessuretijd

Afgelopen zaterdag speelde sv Hatto-Heim tegen IJVV een prima wedstrijd, alleen het afmaken van de kansen ontbrak aan deze wedstrijd. Helaas kreeg de ploeg in blessuretijd het deksel op de neus door een eigen doelpunt en verloren ze onnodig een punt in IJsselmuiden. Het was een belangrijke wedstrijd voor Hatto-Heim, maar door ziekte miste Marcel van Walderveen de gebroeders Mensink (Jorick & Rowan). Ook Gerben van de Worp was afwezig en daarom stond in het doel bij Hatto-Heim Robin van Dijk.

Sterk begin van de wedstrijd
Hatto-Heim begon sterk aan de wedstrijd met in het begin kansje voor Noch Brommer maar keeper Roy van Dyk redde knap. Een uitval van IJVV maar daar stond keeper Robin van Dijk goed opgesteld. Jesse Winkelaar werd in stelling gebracht maar zijn schot werd geblokt door de verdediging. Hatto-Heim was de ploeg die voetbalde en IJVV hanteerde de lange bal vaak en stond hierdoor vaak buitenspel. Na dertig minuten voetbal kreeg IJVV de eerste beste kans via Job van de Berg en het was weer Robin die redding bracht. Hatto-Heim kreeg via Roan Admiraal een grote kans, hij zette een fraaie aanval op, trok de bal voor en het was Jesse die hard inkopte en de bal kwam snoeihard tegen de kruising. Het geluk zat Hatto-Heim niet mee deze eerste helft. Nog net voor rust was IJVV gevaarlijk via twee corners.

De tweede helft

In de tweede helft was IJVV wat sterker uit de kleedkamer gekomen dan de geel/blauwen. In de 50e minuut scoorde de ploeg uit IJsselmuiden maar deed dat in een buitenspel situatie. Een paar minuten later was het Job van de Berg die nu niet buitenspel stond en kon doorlopen richting Robin van Dijk maar zijn schot ging net naast. Maar toch komt IJVV op voorsprong door goaltjesdief en aanvoerder Jonathan van Marle met een prima schot 1-0. Hatto-Heim zette nu nog meer druk op de verdediging van IJVV en kreeg loon naar werken. Want in de 75e minuut kreeg Hatto-Heim een strafschop door dat Jesse Winkelaar onderuit werd gehaald. Achter de bal ging staan Michel Koridon en hij schoot de bal via de hand van de keeper in het doel 1-1. Hierna kwam er een opmerkelijke wissel, assistent scheidsrechter Albert Kraan greep naar zijn lies en kon ondanks de goede zorgen van broer Mark Kraan niet verder. De vlag werd overgenomen door Marten van der Ziel.

Einde van de wedstrijd
De beide teams gingen spelen voor de winst en er kwam een winnaar uit. Door een scrimmage van benen was het van Marle die de bal kon schieten (92e minuut) Bram Huisman kon voor de doellijn redding brengen om de bal weg te schieten maar er zat zo’n gigantische curv aan de bal dat die zo het doel in schoot bij Hatto-Heim 2-1. Scheidsrechter Goutier floot twee minuten later voor het einde,en Hatto-Heim bleef met een kater achter want om zo te verliezen ondanks een goede wedstrijd is gewoon niet te bevatten.

Volgende speelt Hatto-Heim thuis tegen AGOVV uit Apeldoorn, dat zaterdag thuis verloor van vv Hierden (0-3), aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.