Kapel de Hezenberg startpunt voor Stiltewandeling

Op zaterdag 24 maart, kort voor de start van de Goede Week, wordt in Hattem weer een Stiltewandeling gehouden. Het programma begint om 14.00 uur in de Kapel van pastoraal centrum de Hezenberg met enkele gedichten, stiltemomenten en passende muziek.

Van 14.30 tot ongeveer 16.15 uur wordt er een wandeling gemaakt in de omgeving van de Hezenberg. “Een mooie mogelijkheid om de drukte van alledag even te parkeren en na te denken over jezelf, mensen van wie je houdt en de plek van God of het geloof in je leven”, deelt initiatiefnemer Hans Lambrechts mee.

De medewerkenden aan de Stiltewandeling zijn: ds. Wim Hortensius (inspirerende teksten), Ellis van der Scheer (dwarsfluit) en Hans Lambrechts (gedichten). Vorig jaar werd het eerste deel van de route geheel in stilte afgelegd en daarna ook ruimte geboden om zachtjes pratend woorden en gedachten met elkaar te delen.

Omdat enkele deelnemers toen aangaven dat zij de hele route wel ‘in stilte’ hadden willen lopen wordt daar dit jaar ook ruimte voor geboden door de groep in tweeën op te splitsen.

Aanmelding vooraf via Leerhuis@kpnmail.nl wordt op prijs gesteld. Maar wie zonder dit te hebben gedaan denkt: ‘ik wil ook graag mee lopen’ is ook nog van harte welkom. Wie slecht ter been is kan er ook voor kiezen om alleen het openingsprogramma in de rolstoeltoegankelijke Kapel bij te wonen.

Deelnemers uit Hattem of directe omgeving wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar De Hezenberg te komen. Wie verder weg woont kan zijn auto op de parkeerplaats van het pastoraal centrum parkeren, tevens eindpunt van de wandeling.