Vragen over herstel van de Verkentoren

Op 10 juni 2023 is de Verkentoren door brand verwoest. Sinds die tijd staan er grote hekken rondom deze plek. Destijds gaf het college van B&W aan dat er ‘een duurzame en minder brandgevoelige oplossing’ zou worden gezocht. Inmiddels zijn is het negen maanden geleden en de schade is nog niet hersteld. Reden voor het CDA om het college schriftelijk te bevragen, zo blijkt uit haar schrijven d.d. 5 februari.

Fractievoorzitter van CDA, Teun Juk, is onder meer benieuwd waarom ingrijpen op deze beeldbepalende locatie zo lang op zich laat wachten. En wanneer er dan wordt ingegrepen, wat gaat dit dan kosten? En zijn dat kosten waar de gemeente voor is verzekerd, of draait de gemeenschap hier voor op? De hekken rondom het afgebrande prieel zijn daarnaast nog steeds aanwezig en maken het aanzicht er niet aantrekkelijker op. Ook de stadsgidsen vermijden inmiddels dit voorheen zo mooie plekje in de binnenstad. Juk vraagt zich af of de hekken niet kunnen worden weggehaald en de borden goed schoongemaakt. Dan ziet het er in ieder geval beter uit dan momenteel.

Het CDA pleitte eerder voor cameratoezicht op deze locatie om (toekomstig) vandalisme tegen te gaan. Teun Juk vraagt het college om die (tijdelijk) cameratoezicht serieus te overwegen.
Nu is het wachten op het antwoord.

2 REACTIES

  1. Het duurt zeker lang voordat er actie wordt ondernemen. Wie er gaat betalen dat zal zeker hier aan ten grondslag liggen. Maar wat te doen, mijn idee herstellen in originele staat, daarna er een mooi hek met een toegangspoort die op slot kan. En om te bezichtigen de stadsgidsen een sleutel van deze poort geven. GeĂŻnteresseerden kunnen dan met een gids deze locatie bezoeken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in