Tas, stamppot en bingo voor Hattemse vrijwilligers

De Nationale Dag van de Vrijwilliger is al zo’n twee maanden verstreken, maar de gemeente Hattem en de Stichting Welzijn Hattem (SWH) zetten op 6 februari alsnog de vrijwilligers binnen de gemeente in het zonnetje. De aanwezigen genoten van een workshop, een maaltijd en tot slot een potje bingo.

‘Dankjewel’
Het is om vijf uur al een drukte van belang in MFC de Marke. Ruim honderd vrijwilligers zijn afgekomen op de uitnodiging van de gemeente en de SWH voor een programma dat mag gelden als een ‘dankjewel’ van de samenleving voor alle inspanningen in het afgelopen jaar. Gemeente en SWH kiezen bewust voor deze datum in plaats van de eigenlijk nationale vrijwilligersdag aan het begin van de voor velen toch al drukke decembermaand. De deelnemers starten met een workshop tassen maken en decoreren, verzorgd door Studio Angelart.

Diversiteit aan vrijwilligers
Een kleine rondgang leert dat veel vrijwilligers actief zijn binnen de SWH, bijvoorbeeld als taalcoach voor nieuwe Nederlanders of als schuldhulpmaatje bij Op Ko€rs. Anderen steken belangeloos de handen uit de mouwen binnen de sportclub, de kerkelijke gemeente, of doen klusjes voor de Stichting Voor Mekaar, een culturele instelling, zorginstelling, natuurbeheer of mantelzorg.

‘Maar goed dat ze er niet allemaal zijn’
We vragen enkele vrijwilligers hoe belangrijk deze avond voor hen is. Iemand reageert: ‘Ik ben actief als wilgenknotter en als clubje hebben we al veel gezelligheid onder elkaar. Maar toch vind ik dit ook een goed gebaar. Het is ook mooi om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor de samenleving.’ Een tafelgenoot reageert: ‘Het is maar goed dat ze er niet allemaal zijn.’ Glimlachend: ‘Als alleen al alle vrijwilligers van de voetbal hier zouden zijn, zou het trekken en duwen worden bij het stamppotbuffet.’

Bingo!

Wethouder Margriet Brouwer bedient de bingomolen

Om half zes is het inderdaad tijd voor een oer-Hollands buffet met aardappelgerechten dat volgens een van de aanwezigen ‘niet alleen goed gevuld is, maar ook goed vult’. Als borden en bestek hun weg vinden naar de vaatwasser, komen er bingokaarten op tafel. Wethouder Margriet Brouwer bedient de ‘ballenmolen’ en aan het eind van de avond verlaten de vrijwilligers met een voldaan gevoel De Marke, sommigen van hen met met een mooie prijs onder de arm.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in