CMH heeft een nieuwe dirigent

Het A-orkest van de Christelijke Muziekvereniging Hattem heeft na het vertrek van Carlo Balemans gezocht naar een nieuwe dirigent. In verband met de Corona beperkingen was dit nog best een uitdaging, maar het is toch gelukt.

“De wens van de vereniging was om een dirigent te vinden die vernieuwende ideeën in de fanfare-wereld niet uit de weg gaat. Of misschien zelfs iemand die zelf ideeën aan zou dragen. Dat hebben wij gevonden in de persoon van Ulrich Pöhl“, zo laat CMH weten.

Op de cv van Ulrich staan heel wat samenwerkingen met diverse muziek ensembles. Het orkest heeft ook al mogen ervaren dat zijn drang om muzikale kennis over te brengen groot is. De leden hopen dan ook op een lange inspirerende muzikale reis door de fanfare-wereld, waar uitdagingen en vernieuwingen niet geschuwd worden.


CV
Ulrich Pöhl, geboren te Bielefeld (Duitsland), combineerde al op jonge leeftijd zijn studie aan de openbare school met een slagwerkstudie aan het conservatorium van Detmold, Duitsland. In 1994 was hij winnaar van de Duitse nationale competitie voor Jonge Musici jugend musiziert. Hij vervolgde zijn studies slagwerk en directie aan het Conservatorium van Amsterdam, in San Diego, Parijs en diverse andere plaatsen.

Als slagwerker speelde hij met o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de Radio Orkesten onder dirigenten zoals Pierre Boulez, Nikolaus Harnoncourt, Peter Eötvös, en Ricardo Chailly. Als slagwerksolist was Ulrich Pöhl winnaar van de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw. Hij ontving tevens de International Zyldjian Award voor zijn inzet voor moderne muziek.

Zijn interesse als dirigent zijn heel divers en zo werkte hij met orkesten, koren en ensembles als Brussels Philharmonic, Avanti Chamber Orchestra, Hong Kong Sinfonietta, UMZE Ensemble, het Nederlands Kamerkoor, de Synergy Vocals, Le Cris de Paris, percussion ensemble Red Fish Blue Fish en zijn eigen ensemble INSOMNIO.

Zijn bijzondere interesse heeft de muziek na 1900. Hij gaf les aan de Staatliche Hochschule für Musik Trossingen (DE) waar hij aan het hoofd van de afdeling hedendaagse muziek stond. Hij was docent directie aan de International Eötvös Academie te Boedapest en gaf Masterclasses aan Studenten van de Conservatoria van Detmold, Weimar, Budapest, Chengdu, HongKong, Parijs, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Het doorgeven van muzikale kennis — zo als hij dat zelf ook heeft mogen ontvangen — is voor Ulrich Pöhl altijd een belangrijke aspect van zijn muzikale praktijk geweest. Het structureel werken met muziekstudenten, amateur orkesten, amateur ensembles en jeugd orkesten in binnen- en buitenland ervaart hij daarom altijd als een plezierige afwisseling die hem veel voldoening geeft. In 1997 richtte hij INSOMNIO op en is sindsdien de artistiek stuwende kracht achter het ensemble. Daarnaast initieert en ontwikkelt hij regelmatig zijn eigen projecten.

Ulrich Pöhl heeft meer dan 300 nieuwe composities in première gebracht en heeft een aantal radio-, televisie en cd-opnames gemaakt, voor onder andere de Duitse en Nederlandse Radio, de Nederlandse en Franse Televisie, als ook de BBC. Zijn eerste CD met INSOMNIO won de Preis der Deutschen Schallplattenkritik.

Kijk ook op www.ulrichpoehl.com

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in