Rennend levens redden

Hardlopen door het Zwolse Bos bij Heerde en daarmee levens redden in Sri Lanka. Dat kan op zaterdag 10 maart als de broers Willard en Gerben Bredewold voor de vierde keer de crossrun ‘Ren voor hun leven’ houden. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden; een vijf en een tien kilometer die beide door een prachtig natuurgebied gaan.

De deelnamekosten bedragen € 20,- en gaan volledig naar het goede doel. Dit jaar is dat de Sri Lankaanse organisatie LEADS die met steun van Verre Naasten gevestigd in Zwolle, (seksueel) misbruikte en beschadigde kinderen in Sri Lanka helpt.

Gerben Bredewold: “Het initiatief om te lopen voor een bijzonder doel is vier jaar geleden ontstaan. In het begin was het heel kleinschalig en kwamen de deelnemers vooral uit ons eigen netwerk. Maar het wordt ieder jaar professioneler en een beetje groter.
Voor deze editie is er bijvoorbeeld een nieuwe website gemaakt.”

Willard Bredewold: “Het geeft mijn broer en mij heel veel energie om hier mee bezig te zijn. Dat komt vooral door de enthousiaste reacties die we krijgen, van deelnemers maar ook van sponsoren en de goede doelen die we met de loop steunen.”

Aan de Ren voor hun leven werken diverse sponsoren belangeloos mee. Zo ontvangen alle deelnemers na afloop een lekkere kop snert, aangeboden door Partyservice & cateringbedrijf Cor van Oene uit Wapenveld. Ook worden onder de deelnemers een paar hardloopschoenen verloot met een maximale waarde van € 150. Deze worden beschikbaar gesteld door Run2Day uit Zwolle. Tot slot krijgt elke deelnemer een mooie goody bag en zijn er voor de drie snelste mannen en vrouwen op elke afstand prijzen.

Meer informatie over Ren voor hun leven lees je op www.renvoorhunleven.nl. Inschrijven via de website is mogelijk tot en met 4 maart. Na-inschrijving kan tot een half uur voor de start van de betreffende afstand. De vijf kilometer start om 10.00 uur, de tien kilometer om 11.00 uur.