Treinverkeer Noord-Veluwe vertraagd door verdachte situaties; 5 personen opgepakt bij station Zwolle

Treinreizigers op de Noord-Veluwe hebben zondag last gehad van diverse incidenten. Op het NS-station in Zwolle werden zondagmiddag in totaal vijf mensen opgepakt.

Arrestatieteam
Eerst werden in een trein twee mannen aangehouden door een arrestatieteam. Daarna werden alle passagiers er één voor één uitgehaald. In ieder geval een van de opgepakte mannen werd na de arrestatie geblinddoekt weggeleid.

Nog 2 verdachten
Later werden nog eens twee personen aangehouden, die volgens de politie verdacht worden van ‘een andere situatie’. Al die tijd lag het treinverkeer van en naar Zwolle voor een groot deel stil.

Man met bijl
Bij het NS-station in Zwolle werd ook nog een man met een bijl gearresteerd. De politie zegt dat de drie incidenten voor zover nu bekend niets met elkaar te maken hebben.

Zwaan op Hanzeboog
Eerder op de middag had het treinverkeer op de Noord-Veluwe last van een zwaan die op de spoorbrug bij Hattem was gaan zitten. Hoe de zwaan op de rails verzeild raakte is onduidelijk, maar hij of zij maakte vooralsnog geen aanstalten om snel te vertrekken. Inmiddels waren twee treinen tot voorzorg tot stilstand gekomen. Personeel van de NS ontfermde zich over de zwaan en tilde het dier naar de zijkant van de brug. Het treinverkeer kwam daarna weer vrij snel op gang.

Bron: mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in