Winterfestijn – Christmas Carols in de Andreaskerk

HATTEM – Een aantal leden van de Andreascantorij draagt graag bij aan het Winterfestijn op vrijdag 9 december. Ze zingen vanaf 18:30 bekende Christmas Carols in de Andreaskerk. Wie mee wil zingen of alleen maar wil luisteren is welkom bij dit gratis in- en uitloopconcertje.

Spontaan idee
Een paar leden van de Hattemse Andreascantorij vonden dat het winterfestijn pas helemaal geslaagd is als er bekende traditionele kerstliederen klinken in de sfeervolle middeleeuwse kerk. Gelukkig bleven ze niet alleen, een groot deel van het bekende Hattemse koor heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. De muzikale leiding is in handen van Herman Weelink, de vaste dirigent van het koor.

Winterfestijn: kerk open
Herman Weelink over het initiatief: ”Het idee ontstond tijdens onze laatste repetitie, toen een paar koorleden opmerkten dat er overal wat te doen is bij het Winterfestival, behalve in deze sfeervolle monumentale kerk. Daar moet snel verandering in komen vonden zij en ik vind dat ze groot gelijk hebben. Dus werk ik graag mee aan dit spontane initiatief.”

Meezingen mag
Karlien Lankman,  één van de initiatiefnemers over dit inloopconcertje: “Ik ben blij dat zoveel koorleden kunnen meewerken. We zijn weliswaar niet helemaal compleet, maar hebben voldoende stemmen om lekker te kunnen zingen. En we hopen natuurlijk dat veel mensen die binnenlopen ook een deuntje meedoen. Het zijn allemaal bekende kerstliederen, dus iedereen mag gezellig meezingen.”

In- en uitloopconcert
Liesbeth van Meerveld, mede-initiatiefnemer, laat nog weten: “Het is een inloopconcert. Dat betekent dat je er ook tussentijds weer uit mag lopen. We houden het graag laagdrempelig, want er is veel meer te doen tijdens het Winterfestijn. Maar we hopen natuurlijk wel dat we er samen met de aanwezigen een mooi uurtje van kunnen maken.”

Hoe laat en waar
Wie mee wil zingen of alleen maar luisteren is vrijdag 9 december tussen 18:30 en 19:30 welkom in de Andreaskerk. De deuren van de hoofdingang aan de Markt zijn geopend.

Meer Andreascantorij
De volledige Andreascantorij is weer te beluisteren op vrijdag 23 december vanaf 20:30. Dan voert het voltallige koor een  Festival of Lessons and Carols uit, uiteraard in de Grote- of Andreaskerk.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in