Strijdlustig sv Hatto-Heim pakt de winst

sv Hatto-Heim kreeg vandaag het sterke Unicum uit Lelystad op bezoek. Met blessures van aanvoerder Roan Admiraal, Bas Behrens en keeper Jorick Mensink moest hoofdtrainer Jan Peter Jonkman puzzelen met de basisopstelling. Dat vv Unicum gekomen was voor de drie punten was alweer snel te zien.  Op een nat sportpark ’t Achterveen opende de gasten binnen drie minuten de score door Youssof Tokhi 0-1. Paar minuten later verdubbelde de zelfde Tokhi de stand op 0-2 en er werd door vele supporters al rekening mee gehouden dat het een zéér zware middag zal worden voor de geel/blauwen.

Als mes in zachte boter
De gedachten gingen terug na een paar weken geleden toen Unicum vv Heerde van het veld speelde (0-10) Als een mes in een zacht pakje boter snijdt Unicum door de viermansverdediging van Hatto-Heim. Een ware voetbalshow gaven de Polderbewoners weg, blindelings vonden ze elkaar en Hatto-Heim kwam in het begin van de wedstrijd niet aan voetballen toe. Wachten op balverlies van Hatto-Heim en met een beetje tikwerk zijn ze zo aan de andere kant bij keeper Robin van Dijk. Jesse Winkelaar probeerde een aanval op te bouwen maar hij speelde de bal wat te ver voor zich uit en keeper Tymo Harmsen kon de bal oppakken. De aanvalsdrang van Unicum verdween een beetje en Hatto-Heim kreeg wat meer ruimte om zelf eens te aanvallen.

Loeiharde Van der Ziel
Op slag van rust scoort Hatto-Heim de aansluitingstreffer, een prachtige aanval over links werd goed voorgegeven door Bram Neuteboom en het was de kleinste speler van het veld Robin van der Ziel die overal boven uit kwam en hij kopte de bal loeihard achter de kansloze keeper Harmsen 1-2.

Frustraties tegenpartij
Tweede helft een sterk Hatto-Heim en de geel/blauwen probeerde direct de aanval te kiezen , maar het was goed opletten op de snelle uitvallen van Unicum. Een nare botsing tussen Robin van der Ziel en een speler van Unicum, maar gelukkig met een pleister op zijn voorhoofd kon Van der Ziel verder spelen. Hatto-Heim wordt wat sterker en krijgt wat kansjes maar geen probleem voor doelman Harmsen. Een prachtige aanval in de 60e minuut over rechts, de bal werd goed voorgezet en het was Bram Neuteboom die de 2-2 op het scorebord zette. De frustraties werden er alleen maar erger bij Unicum, zo sterk beginnen en dan weer op gelijke hoogte staan. Trainer Mulders ging wat spelers wisselen om zo meer druk te zetten op de verdedigers van Hatto-Heim.

Spelbederf
Hatto-Heim kreeg opnieuw een grote kans. Uit een corner kopte Damian Halfwerk rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later had Elnathan de 3-2 op de schoen , maar zijn harde schot werd knap gepakt door doelman Harmsen. Maar in de 75e minuut kon assistent scheidsrechter Schoonheim van Unicum vetrekken. Scheidsrechter van Zuijlen had hem al een keer geel gegeven voor spelbederf. Een speler van Unicum nam de vlag over zodat de wedstrijd verder kon.

Fans leggen wedstrijd stil
Unicum kreeg nog een dot van een kans. Een hard schot werd tegengehouden door Damian Halfwerk die zich voor de bal gooide. In de 89e minuut kreeg Damian Halfwerk direct rood door een te harde tackle. En wat er op 27 mei vorig seizoen gebeurde was nu ook het einde van de wedstrijd. Hatto-Heim kreeg een corner en de bal viel in het 16 meter gebied, in een scrimmage van benen was het Dirk Agterhuis die het Achterveen liet ontploffen 3-2.
De enthousiaste fans die op de tribune zaten, vlogen het veld op en was voor scheidsrechter de reden om de wedstrijd stil te leggen en vijf minuten in de kleedkamers te wachten tot de rust terug was. De 90 seconden die nog gespeeld moesten worden overleefde de geel/blauwen en kon zo de 3 bonuspunten bijschrijven.

Aankomende zaterdag een derby voor Hatto-Heim, dan gaan we op bezoek bij VV Heerde, dat vandaag verloor van ZZVV (2-0) en nog altijd wacht op de eerste punten. Aanvang op sportpark Molenbeek is om 14.30 uur.