Hattem Roeit sluit wedstrijdseizoen af met podiumplaats

Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft afgelopen zaterdag en zondag het wedstrijdseizoen afgesloten. De heren in de sloep de Voorganck hebben hierbij de tweede plaats in het klassement zeker gesteld.

Traditiegetrouw wordt het sloeproeiseizoen afgesloten met de MPM. In deze wedstrijd roeien de teams op de zaterdag tweemaal van Muiden naar Pampus en weer terug naar Muiden. Op de zondag ronden de teams eenmaal Pampus. Dit weekend verschenen drie teams van Hattem Roeit aan de start in Muiden.

Met uitzicht op het Muiderslot werd door 140 sloepen de race richting Pampus gestart. Eerst door de damesteams, die een mooi resultaat wisten neer te zetten. Hierna waren de herenteams aan de beurt. Tijden de tweede heat voor de heren wist het Hattemse herenteam in de Voorganck hun tweede plek in hun klasse voor dit seizoen zeker te stellen. Tijdens deze alles beslissende race stapte roeiers in van de bevriende vereniging uit Zwolle, welke eerste zijn geworden in de zelfde klasse.

“Het is een geweldig resultaat, waar we het hele seizoen naartoe hebben gewerkt” verteld Jelmer Bouma, roeier bij het herenteam. Na de twee races op zaterdag was er tijd voor ontspanning met een groot roeiersfeest. Vervolgens moesten de roeiers op zondag weer fris en fruitig aan de start verschijnen voor de laatste van de drie races.

Ook de dames behaalde mooie resultaten. De dames in de sloep d’Isela behaalde een vijfde plek in hun klasse op basis van tijd. En de dames in de sloep de Voorganck werden vijfde in hun klasse. Al met al was het een geslaagd weekend en roeiseizoen voor Hattem Roeit.

Eind februari weer klaar zijn voor een nieuw seizoen. Begin april is traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het seizoen in Weesp.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Wil je ook een keer meeroeien, stuur dan een e-mail naar info@hattemroeit.nl of kijk op www.hattemroeit.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in