Berends & Slump HVV-heren 1 pakt winst in op-en-neer-wedstrijd

Berends & Slump HVV-heren 1 heeft afgelopen dinsdag goede zaken gedaan door in een wisselvallige wedstrijd uiteindelijk wel de 3-2-winst te pakken tegen mede-middenmoter Libero 1 uit Dronten; een goede revanche voor de mindere prestatie van de vrijdag ervoor in Harderwijk.

HVV begon nog wat tam aan de 1e set; niet eens zo veel minder dan Libero, maar het waren vooral de niet optimale passing en toch te verdedigen ballen die niet werden gehaald, die het verschil maakten. De uiteindelijke 15-25 leek duidelijke taal, maar was dat toch niet; HVV kon met enig vertrouwen aan set 2 beginnen.

En in die 2e set begon het ook daadwerkelijk beter te draaien aan Hattemse kant. Nu was het HVV dat domineerde en Libero dat geen kans zag onder de druk vandaan te komen; 25-18.

Het lukte HVV echter niet om Libero ook meteen vanaf het begin van set 3 bij de keel te pakken. In de loop van de set raakte HVV steeds meer de regie kwijt en met name aanvallend kwamen de Hattemers nu te kort. 14-25 was het gevolg.

In set 4 ging het niveau bij HVV weer omhoog en nu was er sprake van een echte wedstrijd tussen gelijkwaardige teams. Rond 20-20 in deze set moest buitenspeler Richard van der Velden echter concluderen dat een jarenlang slepende schouderblessure dit seizoen in die mate verergerd is, dat nog verder spelen behalve pijnlijk ook niet verstandig meer is. Het volleyballen lijkt er voor hem daarmee op te zitten. De overige teamgenoten losten deze situatie prima op: 25-23.

Set 5 moest dus de beslissing brengen. HVV nam het goede gevoel van het eind van de 4e set mee en knalde er vandoor. Libero had al vrij snel in de gaten dat de Hattemers nu niet meer te houden waren; 15-5 was het resultaat.

Eerstvolgende thuiswedstrijd in De Marke is op dinsdag 13 november om 20.30 uur, tegen hekkensluiter Renswouw 3; kansen op de volle winst derhalve!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in