B&W presenteert begroting

Het college van B en W presenteerde 4 oktober aan de gemeenteraad haar begroting voor 2024. In de begroting is een forse investering opgenomen die een brede, robuuste basis legt voor de toekomst van Hattem. In 2024 bestaat Hattem 725 jaar. Al die tijd is er oog geweest voor toekomstige generaties. De begroting 2024 staat dan ook in het teken van de toekomst. “We investeren in een Hattem waarin iedereen, nu en in de toekomst, mee kan doen en zichzelf kan zijn”, zegt Tjitske Siderius, wethouder Financiën.

Sluitende begroting
Het college is er trots op dat ze, ook in uitdagende financiële tijden, een sluitende meerjarenbegroting kan presenteren. De wethouder zegt ook in 2024 op koers te blijven met de investeringen in o.a. integrale kindcentra, de ontwikkeling van woonzorgzones en een goede infrastructuur voor de wandelaar, fietser en automobilist. “Daarnaast investeren we fors in een toekomstbestendige, gemeentelijke organisatie.”

Wonen, zorg voor ouderen en voorkomen schulden
In 2024 ligt de focus op het realiseren van betaalbare woningen, het sluiten van een zorgakkoord voor ouderen en het voorkomen en bestrijden van schulden bij inwoners. Het college zoekt bij haar opgaven nadrukkelijk de samenwerking op met de gemeenteraad en met de inwoners. Siderius: “We vinden het belangrijk om het enthousiasme, de energie en de ideeën die leven in onze stad samen te brengen en aan elkaar te verbinden. Alleen samen met inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en verenigingen maken we van Hattem een duurzame en toekomstbestendige stad. Een stad die nog zeker 725 jaar mee kan.”

De gemeenteraad vergadert en besluit op maandag 6 november over de begroting.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in