Kunst- en antiekveiling in Wapenveld

Op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld wordt zaterdag 23 oktober een  kunst- en antiekveiling gehouden.

Volgens de organisatie onderscheidt deze veiling zich van zijn voorgangers door de hoge kwaliteit van de aangeboden artikelen.

Glas, zilver en sieraden
Te zien is een bijzondere collectie Kosta Boda kunstzinnige glasobjecten samen met andere glasvoorwerpen. Ook wist de organisatie beslag te leggen op een bijzondere collectie etnografica en Afrikaanse en Aziatische kunstobjecten. Verder komt een mooie collectie zilver onder de hamer, waaronder een aantal art-deco sieraden.

Schilderijen
Er worden enkele schilderijen van Freek en Roland van de Berg uit Veessen geveild en  schilderijen van bekende kunstenaars. Voor de handelaar en de smallere beurs worden diverse budgetlots aangeboden. De  eye-catcher is een houtsnijwerk adelaar uit 1934, vervaardigd door S. August in opdracht van architect Albert Speer. In de nazitijd stond deze adelaar model in tal van gebouwen uit die periode.

Kijkdag
Voorafgaand aan de veiling wordt een kijkdag georganiseerd op vrijdag 22 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Op de veilingdag zelf, zaterdag 23 oktober, kan een uur voor aanvang de ruim 200 kavels worden bekeken. De veiling begint om 13.00 uur.

Catalogus
Een beknopte catalogus van de te veilen kavels is zowel op vrijdag als op zaterdag beschikbaar. De veilingcourtage komt geheel ten goede komt aan de instandhouding van Vriezes’ Erfgoed. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in