Gelderse en Utrechtse Eventingkampioenschappen tijdens Molecaten Ruiterdag

Op zaterdag 13 oktober worden de Gelderse en Utrechtse Eventingkampioenschappen klasse Z verreden op Landgoed Molecaten. Ook worden de open KNHS-wedstrijden voor paarden in de klasse B, L en M verreden.

Naast een dressuurproef en springparcours rijden de ruiters in deze spectaculaire tak van paardensport een crosscountry parcours. In dit wedstrijdonderdeel gaan de deelnemers in volle galop door het bos waarbij verschillende natuurlijke hindernissen zoals greppels, boomstammen en waterpartijen overwonnen moeten worden.

De start en finish van de crosscountry is in het weiland aan de Veldweg, zaterdag 14 oktober vanaf 9:30 uur. Op dit terrein en diverse kraampjes in het bos is het mogelijk om koffie/thee, warme chocolademelk en de beroemde erwtensoep te nuttigen.

Het evenement biedt een mooie en bosrijke wandeltocht van ongeveer 3 kilometer door het prachtige landgoed Molecaten. Parcoursbouwer Henk Dokter heeft dit jaar met zijn team vier nieuwe hinderniscombinaties toegevoegd aan het parcours.

In totaal gaan meer dan 180 eventingcombinaties uit het hele land en zelfs uit Duitsland van start in de diverse rubrieken. De startlijst bevat bekende namen zoals Stephan Hazeleger uit Harskamp, Chantal Megchelenbrink uit Ursem en Rene van der Loo uit Biezenmortel. Voor Hippisch Hattem komt Elke van Renssen aan start. De laatste combinatie finisht om ongeveer 16.45 uur.

De Molecaten Ruiterdag wordt jaarlijks bezocht door honderden liefhebbers van buitenleven en ruitersport en het biedt een prachtig tafereel voor een uitgebreide boswandeling.

Het evenement is gratis toegankelijk, inclusief parkeren. In verband met veiligheid is het belangrijk dat honden aangelijnd zijn.

Kijk ook op www.sgw-hattem.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in