Breiboezems bij De Zonnesteen

Stichting Breiboezem zet zich in voor vrouwen die vanwege borstkanker een borstamputatie hebben ondergaan. De stichting wil deze vrouwen GRATIS voorzien van een alternatieve, gebreide borstprothese. Dit is een goed alternatief voor de siliconen borstprothese. Ze zijn comfortabel, lichtgewicht en ademend en ze kunnen gewassen worden.

Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger om te dragen. Siliconen protheses zijn soms zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide boezems zijn gemaakt van 100% katoen en hebben een lichtgewicht vulling. En zijn ideaal voor bijvoorbeeld het sporten.

De BreiBoezems zijn ook beschikbaar in een halve variant, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd. Deze halve variant geeft meer volume aan de borstsparende borst.

In Nederland zijn er 34 locaties waar de Breiboezems gebreid worden, die op 60 uitgiftepunten afgehaald kunnen worden.

Breiboezems kunnen aangevraagd worden via het bestelformulier op de website van de stichting www.breiboezem.nl, waar aangegeven kan worden of men de boezems thuisgestuurd wil hebben, tegen betaling van de portokosten. Maar ze kunnen dus ook bij een van de uitgiftepunten opgehaald worden. Voor de regio Noord Veluwe bij inloophuis Zonnesteen te Hattem.

Oktober is de maand waarin speciaal aandacht wordt geschonken aan borstkanker. Volgens Pink Ribbon, de organisatie die zich sterkt maakt voor onderzoek naar borstkanker. krijgt 1 op de 7 vrouwen daar mee te maken. Voor meer informatie over de BreiBoezems kunt u contact opnemen met regio coördinator Mathilda Slings, mathilda.breiboezem@gmail.com, tel. 0638317272.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in