Open PoortCast van start, publiek is welkom

Op zaterdagavond 5 oktober om 19.30 uur start de Open Poortcast in het jeugdhonk van De Open Poort. Almatine Leene gaat aankomende maanden in totaal vier keer in gesprek met één of meer gasten over geloven in deze tijd.
In de eerste aflevering van deze serie audio-uitzendingen praat ze met David Boogerd.
Wie de opname van deze podcast wil bijwonen is hartelijk welkom.

Leene is sinds 2020 predikant van De Open Poort. Zij genoot in het datzelfde jaar landelijke bekendheid als Theoloog des Vaderlands: ‘In een wereld die continu verandert en waarin geloven niet vanzelfsprekend is, biedt de Open Poortcast een verfrissend en open platform voor discussie en reflectie. Of je nu doorgewinterd gelovig of meer een zoeker bent, de Open Poortcast biedt voor elk wat wils. Wil je deze kans niet missen om te leren en inspiratie op te doen? Meld je dan snel aan. Er is beperkt plaats. En terugluisteren kan natuurlijk altijd.’

Spraakmakend
In de eerste aflevering op 5 oktober is David Boogerd te gast. In series als Dit is de Bijbel en De Ongelooflijke Podcast heeft journalist David zelf heel wat spraakmakende Nederlanders aan de tand gevoeld over uiteenlopende onderwerpen. Aanleiding genoeg voor Almatine om de rollen eens om te draaien en Boogerd zelf te bevragen over wat geloven in deze tijd voor hem inhoudt.

De Open Poortcast verschijnt vier keer per jaar, zo is het voornemen. In iedere aflevering gaat Almatine het gesprek aan met een andere gast waarbij geen onderwerp wordt geschuwd. ‘De podcast is een reactie op de vraag van jongeren in De Open Poort. Zij vinden podcasts een mooi middel om bijgepraat te raken over een onderwerp en vroegen zich af of we als kerk daar meer mee kunnen doen. Dat gaat 5 oktober dus gebeuren met De Open Poortcast’.

Informatie
Wie de opname van de eerste Open Poortcast wil meemaken is hartelijk welkom, ook om tevoren vragen in te leveren. De registratie bestaat uit twee delen. Tussendoor en na afloop is er alle ruimte is om bij te kletsen en anderen te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Wie de avond wil bijwonen, kan zich voor € 7,50 digitaal aanmelden. Bij de entree zijn hapjes en drankjes inbegrepen.

HattemNieuws – van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in