Open Monumentendag 2024: fiets de Baronnenlijn en/of bezoek o.a. steenfabriek Altena

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het thema dit jaar is Routes, Netwerken en Verbindingen. Op zaterdag 14 september zijn ook in Hattem weer diverse monumenten opengesteld voor publiek.

In Hattem zijn de volgende monumenten geopend:
Stadhuis Hattem: 10.00-15.00 uur, er zijn gidsen aanwezig om een rondleiding te geven
Molen de Fortuin: 10.00-16.30 uur
Dijkpoort: 12.30-15.00 uur
Grote- of Andreaskerk: 10.00-16.00 uur
RK Kerk Hattem: 10.00-16.00 uur, er zijn rondleidingen en optredens van het kerkkoor

Openstelling steenfabriek Altena 10.00-15.00 uur
Speciaal dit jaar is de openstelling van de steenfabrieken Altena. ‘Kom een kijkje nemen en leer meer over de steenovens en de bakstenenindustrie waar Hattem in de Hanzetijd om bekend stond. Beide ovens op het terrein zijn te bezichtigen en er zijn gidsen aanwezig die meer informatie kunnen geven’, aldus Visit Hattem.

De steenovens zijn niet te bereiken met de auto. Iedereen wordt gevraagd met de fiets te komen. Wilt u toch met de auto komen, dan kunt u deze parkeren bij de jachthaven en vanaf daar ongeveer 10-15 minuten wandelen naar de steenovens. Ter plekke zal de wandelroute aangegeven worden. De steenovens kunnen worden bezocht van 10.00-15.00 uur, adres: Geldersedijk 24.

Fiets mee aan de fietstour Onderweg
In het thema van dit jaar Routes, Netwerken en Verbindingen is een speciale fietstour samengesteld. Samen met een stadsgids fietst u onder andere langs de oude Baronnen spoorlijn. De fietstour start om 11.00 uur, 12.30 en 14.00 uur bij het Toeristisch Informatiepunt. Aanmelden: info@visithattem.nl.
Lees meer over de zogenaamde Baronnenlijn in het artikel dat we eerder publiceerden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.visithattem.nl of www.openmonumentendag.nl. Nieuw dit jaar is de app van Open Monumentendag die u kunt downloaden in de app-store op de mobiele telefoon. 

HattemNieuws – van de redactie
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in