Eenheid Oost-Nederland krijgt nieuwe politiechef

Gert Veurink wordt per 1 oktober de nieuwe politiechef van de eenheid Oost-Nederland, waar ook Hattem onder valt. Hij wil goed in verbinding staan met de inwoners, wat niet makkelijk is in deze tijd.

De 49-jarige Veurink stapte vijf jaar geleden over van de parketleiding van het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland naar de eenheidsleiding van de politie Oost-Nederland. Veurink heeft bijna twintig jaar ervaring op het gebied van veiligheid, aldus de nationale politiechef Janny Knol. ‘Hij geeft leiding met lef, is een teamspeler en hij kijkt met een frisse blik naar veiligheidsvraagstukken.’

Veurink voelt zich vereerd dat hij het vertrouwen krijgt om de hoge positie in Oost-Nederland te vervullen. ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de forse uitdagingen waar de politie voor staat’, zegt Veurink. ‘We willen goed in verbinding zijn met onze inwoners. Dat lijkt makkelijker dan het is.’ De aankomend politiebaas doelt op de samenleving waarin uitgesproken meningen veel aandacht krijgen en gezag soms ter discussie staat.
Sinds 1 januari dit jaar was de nieuwe politiechef al waarnemend chef.

Ondermijnende criminaliteit bestrijden
Veurink wil zich gaan inzetten om sneller ‘bij de tijd te komen’: ‘De digitale transformatie is daar een voorbeeld van. De snel veranderende vormen van criminaliteit vragen om een wendbare organisatie.’ Ook het bestrijden van ondermijnende criminaliteit samen met burgemeesters, het OM en andere partijen is voor hem een belangrijk punt. ‘We hebben te maken met criminele netwerken die zwaar geweld niet schuwen’, aldus Veurink. ‘Hier moeten we voortdurend op weten in te spelen.’

Eerder schreef de nieuwsredactie over de aandacht van de gemeente Hattem voor ondermijning. Lees verder…

Over de eenheid Oost-Nederland
De politie-eenheid Oost-Nederland is een van de tien regionale eenheden binnen de nationale politie. De eenheid ontstond twaalf jaar geleden door de samenvoeging van alle politiekorpsen in de provincies Gelderland en Overijssel. De eenheid heeft zo’n zevenduizend medewerkers. De ondernemingsraad steunt de benoeming van Veurink unaniem. Op 30 oktober wordt de nieuwe politiechef officieel geïnstalleerd.

foto: Peter Denekamp

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in