4 tips voor het perfecte buitenkeukenontwerp 

Nu de zomer helaas alweer zo goed als afgelopen is, kunnen we nadenken over hoe we onze achtertuin kunnen verbeteren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een container ombouw 4 containers zodat de vuilnisbakken niet langer in het zicht zijn. Waarom haal je bovendien niet het beste uit je ruimte door een buitenkeuken te plaatsen? Experts hebben in dit artikel een aantal factoren op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden als je besluit een buitenkeuken BBQ te plaatsen waar je innerlijke chef-kok dol op zal zijn.

Wees voorzichtig bij het kiezen van het materiaal
Dit deel is van het grootste belang. Je zult waarschijnlijk in de verleiding komen om hout als materiaal te nemen voor je nieuwe buitenkeuken of container ombouw 3 containers, maar het vergt veel onderhoud in vergelijking met andere materialen op de markt. Veel experts suggereren het gebruik van steen, roestvrij staal, gestempeld beton of zelfs baksteen. Met betrekking tot het aanrechtblad, kiezen voor knoeibestendig materiaal is het beste. Materialen zoals marmer of graniet zijn ideaal omdat ze hun uiterlijk en samenstelling behouden naarmate de tijd verstrijkt. Kies materialen en afwerking die bij je huis passen, zodat er een gevoel van continuïteit is tussen de binnen- en buitenruimte.

Vergeet de benodigdheden niet
Om te voorkomen dat je het huis in en uit moet lopen, kun je het beste bedenken welke benodigdheden je buiten nodig hebt. Naast een grill moet je buitenkeuken ook aanrechtruimte hebben zodat je je eten kunt bereiden, een gootsteen, een kleine koelkast, opbergruimte voor je bestek en borden voor buiten, en een afvalbak. Ben je een bierdrinker? Dan is een bar met een tapinstallatie misschien iets voor jou! Je kunt ook een kleine wijnkelder onder de toonbank plaatsen. Op deze manier, alles wat je nodig hebt om gasten te vermaken zal zijn binnen handbereik.

Ga voor een beschutte plek
Een buitenkeuken is geweldig! Maar als je er niet van kunt genieten vanwege het slechte weer, wat is dan het nut? Of je nu kiest voor een gazebo-achtige overkapping, iets dat aan je huis vastzit, of zelfs een gedeeltelijke overkapping, het is altijd beter om een soort van overkapping te hebben dan niets. Een dak beschermt je niet alleen tegen regenweer, maar ook tegen de zon tijdens piekuren. Als je liever slechts af en toe een afdak hebt, kun je ook een uitschuifbaar dak nemen. Er zijn verschillende materialen voor je onderdak, vergelijk ze goed.

Zorg voor extra functies
Aangezien je een keuken buiten opzet, waarom dan niet het beste uit de ruimte halen? Je kunt verlichting integreren om ook in het donker van het buitenleven te kunnen genieten, of ingebouwde ventilatoren aanschaffen voor die extreem warme zomerdagen. Als het buiten koeler is, kun je ook voor ruimteverwarming kiezen! Met ruimteverwarmers kun je ook in de herfstmaanden nog van je prachtige buitenruimte genieten, zodat de zomer langer aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Sommige mensen installeren ook vuurkorven of ingebouwde open haarden. Eventueel kun je bovendien een tv installeren!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in