vv Hattem start beker met klinkende zege op EZC

Op 4 september was het na 11 maanden wachten dan eindelijk zover; de selectie van Hattem mocht weer een officiële wedstrijd spelen. In het kader van de bekercompetitie ontving het EZC ’84 uit Epe. De geel-blauwen lieten er geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou winnen en poetste de tegenstander met grote cijfers van het veld. Bij de rust was de stand al 4-1 in het voordeel van Hattem, al had dat nog hoger kunnen zijn ware het niet dat er 2 doelpunten werden afgekeurd (buitenspel?). Na rust werd het voor de bezoekers nog vervelender en stond er uiteindelijk een eindstand van 10-1 op het scorebord.

Hattem begon fel aan de wedstrijd wat al binnen 5 minuten twee doelpunten opleverde. Beide werden echter al dan niet terecht afgekeurd. Afbreuk aan de dadendrang deed dat voor de mannen van trainer Herman Oosterhaar niets. Thomas de Raad strafte een fout van de Eper doelman af en opende de score. Kort daarna haalde Wesley van Winsum verwoestend uit waarop de doelman van EZC geen antwoord had. Een fout in de verdediging van Hattem bracht de spits van EZC vrij voor Hattem-doelman Stefan de Weerdt die kansloos was. Voor de rust was het daarna weer Hattem wat de baas was op het veld. Dit ondanks het feit dat men te veel de lange bal hanteerde wat voor EZC makkelijk te verdedigen was. Felix Noordberger trof met een schot de paal, maar wist ook tweemaal het net te vinden (schuiver en strafschop).

Gezapig
Na de rust waren er direct weer kansen via Felix Noordberger (intikker net tot corner verwerkt) en Rick Dalhuisen (afstandschot). Kort daarna leek de stand op 5-1 te komen maar werd een doelpunt van Felix Noordberger wederom afgekeurd. De periode hierna was een beetje gezapig. Hattem leek het wel te geloven en EZC kon geen enkel gevaar stichten. Wesley van Winsum schudde de boel weer wakker door een assist van de attente Thomas de Raad mooi in het netje te prikken. Kort daarna was Felix Noordberger scherper in het duel dan zijn tegenstander en wist de 6-1 koel en zakelijk binnen te schieten. Met nog zo’n 10 minuten te spelen herhaalde hij datzelfde kunststukje nog een keer en noteerde zijn 4e doelpunt van de middag. Hattem hield de druk er op en EZC had uiteraard al lang en breed de handdoek geworpen.

Glaszuivere hattrick
Het slotakkoord van deze middag was wel een bijzondere. Eerder in de wedstrijd hadden de jeugdspelers Niels Schiphorst en Wesley Augustinus het veld betreden en maakten beiden zo hun debuut in een officiële wedstrijd waarbij ze alle twee kunnen terugkijken op een verdienstelijke prestatie. Wesley Augustinus maakte het zelfs heel bijzonder om binnen een tijdsbestek van 6 à 7 minuten een glaszuivere hattrick te maken. Niet alleen bracht hij de eindstand hiermee op 10-1, maar liet ook merken dat de jeugdspelers aan de poort rammelen. Voor trainer Herman Oosterhaar geen verrassing uiteraard, maar hij was content met het feit dat dit ook op deze manier werd getoond. Gezien deze uitzonderlijke prestatie mocht Wesley na afloop van de wedstrijd dan ook de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Natuurlijk volop tevredenheid met deze uitslag, al kan het spel nog wel een tikkeltje beter. In de oefenwedstrijd tegen IJVV (31 augustus) werd dat niveau in de 1e helft zeker wel aangetikt, maar wellicht door het gemak rondom deze bekerwedstrijd was het niveau toch wat minder als wat de jongens in hun mars hebben.

Voor zaterdag 11 september staat opnieuw een bekerwedstrijd op het programma. Dan speelt Hattem in en tegen Wijthmen, aanvang 14.30 uur.