Vrijgezellenfeest biedt kans voor jong voetbaltalent

Tijdens de eerste bekerwedstrijd tegen Twello stond een erg jong elftal op het veld voor sv Hatto-Heim. De aanleiding hiervoor was een vrijgezellenfeest van een van de basisspelers, waar zes van zijn teamgenoten bij aanwezig waren. De jonge talenten hadden hierdoor een mooie kans op een waardevolle wedstrijdervaring.

De wedstrijd begon goed voor sv Hatto-Heim, binnen twee minuten was het bijna raak, Bas Behrens kwam goed door, maar zijn schot werd knap gepakt door de keeper. Direct in de tegenaanval was er een knappe redding van Jorick Mensink die oog in oog stond met de spits van Twello. Maar in de twintigste minuut schoot een speler van Twello uit het niets op de paal, maar de rebound werd door Masora Oraile binnen geschoten en zo stond het 1-0.

Strafschop
De wedstrijd werd getypeerd door slordig spel van beide kanten, veel balverlies en weinig controle. Vijf minuten voor rust was het Ward Willemsen die tussen twee man goed doorzette en de keeper kansloos liet met een hard schot.
Nog voor de thee kende scheidsrechter Jansen een strafschop toe aan sv Hatto-Heim. Elnathan van Dijk werd onderuit gehaald in de zestien. Bas Behrens schoot de strafschop snoeihard in.

De tweede helft werd er niet beter op met weinig kansen aan beide kanten.
Uiteindelijk was het Twello die ver in de tweede helft binnen vier minuten de achterstand omgooide: van 1-2 achter naar een 3-2 voorsprong.
De 2-2 was een foutje in de verdediging en de 3-2 een snoeiharde kopbal uit een corner.

Debuut
Tenslotte mochten ook nog drie spelers uit de JO19-1 hun debuut maken in de hoofdmacht.
Lars de Vries , Tim Schuurman en Robin v/d Ziel kregen wat speelminuten.
Na ruim negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Jansen uit Apeldoorn de wedstrijd af.
Zaterdag wacht VSW uit Windesheim en voor Marcel van Walderveen weer meer keus in spelers.