Cadeautje aan Hattem: Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

Op zaterdag 12 oktober komt Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso naar Hattem en zal een concert geven in MFC de Marke, Daendelsweg 2. Dit alles ter ere van het 125-jarig jubileum van Fanfarekorps Ons Genoegen én als goodwill-concert naar de burgers. De aanvang van het concert is om 20.00 uur.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via een ticketshop en de prijs ervan is bijzonder laag gehouden op 8,50 euro. De kaarten kunnen besteld worden via een een link op de website van Ons Genoegen, www.onsgenoegenhattem.nl De link waar de kaarten gekocht kunnen worden https://www.ticketkantoor.nl/shop/kmkjwf
Op de avond van het concert zijn de kaarten ook verkrijgbaar aan de kassa van MFC de Marke.

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso
De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is ontstaan op 1 januari 2005 na een reorganisatie van de militaire muziek. Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting bij officiële ontvangsten van staatshoofden en ambassadeurs door Zijne Majesteit de Koning, het opluisteren van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten.

Historie
De Koninklijke Militaire Kapel zet de tradities voort van de voormalige Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag (opgericht in 1829) én de Johan Willem Friso Kapel uit Assen (opgericht in 1819). Het predikaat ‘Koninklijk’ werd op 3 augustus 1876 door Koning Willem III verleend aan de toenmalige militaire kapel te Den Haag en het heeft Hare Majesteit Koningin Beatrix behaagd ook de nieuwe kapel per 01 januari 2005 het predicaat ‘Koninklijk’ te verlenen.
Wanneer de kapel wordt ingezet bij ceremoniële plechtigheden zoals de opening van de zitting der Staten-Generaal (Prinsjesdag) en bijzettingen van leden van het Koninklijk Huis, treedt de kapel op in het Ceremoniële Tenue van het Garderegiment Grenadiers. Kenmerkend hierbij zijn de berenmutsen en schellenbomen die in 1901 door Koningin Emma zijn geschonken aan de toenmalige Koninklijke Militaire Kapel.

Vandaag de dag
De Koninklijke Militaire Kapel is een ‘bedrijfsorkest’. Voor het grootste deel van de tijd is de kapel actief binnen de krijgsmacht. Daarnaast heeft de kapel een representatieve taak namens de krijgsmacht en verzorgt regelmatig diverse concerten en taptoes in binnen-en buitenland. Op het concertpodium profileert de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek en entertainment met elkaar in evenwicht zijn. Met regelmaat worden speciale arrangementen geschreven en treedt de kapel op met bekende artiesten. De taptoe-shows kenmerken zich door een geraffineerde choreografie en een degelijke militaire uitstraling. De kapel staat sinds oktober 2023 onder leiding van majoor Frans-Aert Burghgraef.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in