Je tuin verduurzamen? Hier 3 tips!

Ben je ook steeds meer met duurzaamheid bezig? Je bent niet de enige! De afgelopen jaren zijn we met z’n allen veel betere keuzes gaan maken voor het milieu. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat we de uitstoot zoveel mogelijk beperken. Het voelt enorm goed om je steentje bij te dragen! Ook in de tuin kun je verschillende aanpassingen maken die bijdragen aan het realiseren van een betere wereld. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet!

Maak een eigen moestuin
Als je van tuinieren houdt, dan kan het een goede optie zijn om een moestuin aan te leggen. Dit is niet alleen erg duurzaam, maar ook nog eens erg leuk! Je kunt hiervoor groenten, fruit en kruiden kiezen die je lekker vindt en deze in de juiste seizoenen planten. Het is een werkje, maar dan heb je ook wat! Het is een leuke ervaring om je eigen eten op een duurzame manier te kweken. Je zult de groei van de planten van dag tot dag mee maken om het eindproduct vervolgens in een heerlijke maaltijd te kunnen verwerken. Probeer het eens!

Vang regenwater op
Wanneer het regent, gaat er veel bruikbaar water verloren. Het kan dan ook een goed idee zijn om dit water op te slaan voor momenten dat het droger is. Zo kun je honderden liters water besparen per jaar. Je kunt een regenton kunststof aanschaffen en het water hierin opslaan. Je kunt het water ook in andere grote bakken of tonnen opslaan, denk bijvoorbeeld aan een oude voerton. Zo heb je te alle tijde water om de planten mee te besproeien.

Maak een eigen composthoop
Als je de ruimte hebt in de tuin zou je een eigen composthoop kunnen maken. Als je veel tijd in de tuin doorbrengt is het wel aan te raden om de composthoop op een afgelegen plek te maken. Al het afval dat overblijft van groenten en fruit en de het tuinafval kun je verzamelen op deze hoop. Na enige tijd verteert het plantaardige materiaal. De overblijfselen, het compost, gebruiken als milieuvriendelijke bemesting voor de grond in de tuin. Er zijn namelijk veel voedingsstoffen die behouden worden. Dit is een handige, geldbesparende en duurzame manier om een gezonde bodem in de tuin te creëren.

We hopen dat we je met deze tips hebben geïnspireerd om in de tuin aan de slag te gaan. We wensen je veel plezier met het verduurzamen van je tuin!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in