SV Hatto-Heim sluit 3de klasse af met een overwinning

In de wedstrijd tegen BAS Biddinghuizen stond er niets meer op het spel voor beide teams.
Sv Hatto-Heim was al kampioen en BAS weet dat het nacompetitie moet spelen voor behoud in de 3de klasse. Zij beginnen op 11 juni met een thuiswedstrijd tegen het ’t Harde.
Voordat wedstrijd begon was er weer een erehaag voor de kampioen een sportief en leuk gebaar van BAS.

Snelle achterstand
Marcel van Walderveen had in de basis wel een echt jong team opgesteld, om zo deze mannen een kans te geven. Wedstrijd was amper vier minuten onderweg of het scorebord stond op 1-0. Het was Coen Grafhorst die een afgemeten voorzet knap in kopte.

Sv Hatto-Heim ging op zoek naar de gelijkmaker maar met goed voetbal kwamen de mannen niet verder dan wat afstandsschoten.

Ward Willemsen schoot de bal hard voorlangs het doel van Sander Westdijk die sinds vorige week weer terug is van een blessure.
De vrije trap van Bas Behrens, snoeihard en laag, was in deze fase nog de meest uitgesproken kans voor Hatto-Heim.

Herpakken
Er was nu maar één ploeg die voetbalde en dat waren de geel/blauwen, maar het was ook opletten voor een uitbraak van BAS. Zo moest Jorick nog een keertje handelend optreden toen BAS-speler Mike Gerets oog in oog stond met keeper Mensink, maar door rustig te blijven kon Jorick goed ingrijpen.
In minuut veertig kwam plots de 1-1 tevoorschijn. De keeper van BAS kon de bal niet onder controle krijgen en voor Ward Willemsen werd het een koud kunstje om deze aanval af te maken.
Nog voor de rust schoot Bas Behrens de 1-2 in de touwen door een mooie actie van hem zelf.

Goed vervolg
Tweede helft was hetzelfde beeld als in de eerste helft. SV Hatto-Heim liet de bal goed rondgaan en e ontstonden als vanzelf kleine kansen voor Bram, Elnathan en Bas.
Vlak voor het eindsignaal viel er nog een prachtig doelpunt. Elnathan van Dijk kapte twee spelers uit en met een schijnbeweging zette hij de keeper op het verkeerde been. Zo kon hij de 1-3 binnen schieten.

Scheidsrechter Huis in’t Veld floot in de 92e de sportieve wedstrijd af.
Deze wedstrijd was een kers op de taart voor de spelers van SV Hatto-Heim, die het kampioenschap al binnen hebben.SV Hatto-Heim gaat nu genieten van een welverdiende vakantie.