IJsselbiënnale: een kunstroute langs de mooiste rivier van het land

Op 18 juni wordt het officiële startschot van de IJsselbiënnale 2021 gegeven. De IJsselbiënnale is een beeldenroute die de bezoeker langs de IJssel tussen Hanzesteden van Doesburg, Hattem en Kampen gidst.

Met de beeldenroute worden verschillende monumentale kunstwerken van (inter-)nationale kunstenaars getoond op bijzondere locaties in het natuurlandschap en de historische Hanzesteden.

Kunst, landschap en erfgoed
De IJsselbiënnale biedt de bezoeker een programma dat kunst, landschap en erfgoed met elkaar verbindt en is interessant voor regionaal en internationaal kunstpubliek én liefhebbers van de IJssel met haar bijzondere landschap en rijke historie. De kunstwerken staan op bijzondere locaties in het landschap en de Hanzesteden. Zoals bij uiterwaarden en sluizen, steenfabrieken en landschapgoederen of op een stadskade, daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

Ontdekkingsreis
“Samen met een speciale programmering van musea in de regio en een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma op tal van locaties vormt de IJsselbiënnale een boeiende ontdekkingsreis door dit bijzondere landschap”, aldus de organisatie. Je kunt overal op de route starten en zo je eigen fiets- en wandeltocht uitstippelen. Ook kun je een verkorte route rondom elke Hanzestad volgen.

Stadswandeling in Hattem
Naast de beeldenroute biedt IJsselbiënnale ook stadswandelingen aan. Zo kun In Hattem vanaf 24 juni elke donderdag ‘‘Meanderen door de tijd’, een stadswandeling over Duurzaamheid en Klimaat. Gids Ger van den Munckhof neemt je mee door de geschiedenis met mooie verhalen, gedachten en gedichten. Hij vertelt een monumentaal verhaal over het leven zelf en onze plek binnen de natuur. De mens meandert net als de IJssel. Hij worstelt met zijn eigen schaduw die eigenlijk het beste met hem voor heeft. De start is om elke donderdag 10.30 uur bij Visit Hattem, Kerkhofstraat 2.

Ga op pad!
Het thema van de internationale kunstroute is de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei onder de titel Tij, Tijd en Tijdelijkheid.

Ga op pad met je reisgids, verken de buitententoonstelling van 120 km, met werken van maar liefst 27 kunstenaars of bezoek het gevarieerde programma vol theater, muziek en kunst.

Kijk ook op ijsselbiennale.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in