IJscowd viert feest

Dit jaar bestaat IJscowd 25 jaar en dat moet gevierd worden, aldus Arie en Willemien van de Worp: ‘We nodigen graag iedereen uit om op donderdag 9 mei langs te komen. We starten om 11.00 uur en het duurt tot 19.30 uur. En als het weer het toe laat, gaat er rond 18.30 uur een luchtballon de lucht in.’

Het bedrijf is sinds 1880 gelegen aan de Hilsdijk 100. Het is gestart met vier
koeien, twee paarden en wat varkens. In de loop van de jaren is dit langzaam groter
geworden en gemoderniseerd. In 1988 is het echtpaar verder gegaan met melkkoeien en fok-varkens. In 1999 zijn ze met de varkens gestopt en hebben ze de schuren verbouwd tot winkel en ijsmakerij. In 2002 kwam er een zaal bij voor feesten en vergaderingen.

Waar komt de melk vandaan?
Willemien: ‘We zijn begonnen met ijs, in steeds meer smaken. Later gingen we ook ijstaarten maken. Bij feestjes en gelegenheden verhuren we onze ijskar en brengen die op locatie. In de winkel verkopen we boerenkaas, sappen, jam, bakmeel, speciaal bier uit Hattem en vlees uit eigen stal.
Daarnaast organiseren we kinderfeestjes. De kinderen kunnen lekker spelen op de boerderij. Ze ontdekken waar de eieren en de melk vandaan komen voor de pannenkoeken! We hebben de stallen altijd open om even bij de koeien en kalfjes te gaan kijken.’

Welkom
Elk jaar heeft IJscowd een open dag georganiseerd. En de laatste jaren doen ze dit met
Hemelvaartsdag. ‘We hebben weer een gezellige dag met live-muziek en een proeverij met
producten uit de winkel. Een aantal landbouw gerelateerde bedrijven laat zien wat
er anno 2024 mogelijk is op agrarisch gebied. Natuurlijk is iedereen 9 mei welkom!’

Willemien van de Worp is zaterdag te gast in het radio-actualiteitenprogramma Hattem Actueel (10-12 uur). De radio-uitzending is te beluisteren via de website van RTV Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in