C&D Teams Hanze Gym Hattem naar ONK

Na vier wedstrijddagen zijn nu ook in de D- en C-lijn de finalisten bekend die Hanze Gym Hattem (HGH) mag afvaardigen naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK). Bij de D jeugd trio’s werd de kwalificatie gedomineerd door de acrobaten van HGH. Het trio Nadia, Quinty en Lotte waren vorige keer nog goed voor zilver en hadden zich daarmee al zeker gesteld van een plek op het ONK. Het team van Imke, Julie en Megann presteren het beste onder druk en stromen dan ook door met een gouden en zilveren plak.

Phaedra, Sanne en Annelie moesten de tweede plaatsingswedstrijd op het podium eindigen om te kunnen doorstromen. Met volle overtuiging turnden ze zich naar het goud en verzilverden daarmee een plek op het ONK.

Bij de D senioren heeft HGH twee teams. Britt, Noor en Kim zijn nog maar sinds kort aan het trainen bij maar lieten een mooie stabiele oefening zien. Helaas was dit net niet genoeg voor kwalificatie. Het team van Denisha, Lieke en Anne-Marij kon nog teren op hun eerdere behaalde gouden medaille. Hiermee waren zij al verzekerd van het ONK.

Bij de C lijn moeten de teams 2 oefeningen laten zien. Dit vereist meer concentratie, doorzettingsvermogen en conditie. De C junioren, Fleur en Karen, toch wat geplaagd door blessures, mochten eerst brons en later zilver in ontvangst nemen en zijn daarmee door naar de ONK.

Het junioren trio Noa, Xanthe en Floor kregen respect voor hun originele balanselementen. Met een derde en vierde plaats mogen ook zij door naar de ONK. De C senioren Janisha en Jeske waren gebrand op revanche na een black out tijdens de eerste kwalificatie. Maar een foutje kostte hen zoveel punten, dat ze óndanks een bronzen medaille niet mogen doorstromen naar het ONK.

Het trio van Jenae, Esther en Annelies mogen wel door naar het ONK na een bronzen en zilveren plak. Zelfs de jury kon een klein applaus niet onderdrukken na hun indrukwekkende technische tempo elementen.

Voor de junioren en senioren teams vindt het ONK op 7 april plaats. De jeugd komt al op 17 maart in actie in Wapenveld. Hier wordt gestreden voor een plaats op de Halve Nederlandse Kampioenschappen.