Hatto Heim 1 kende bij Batavia ’90 twee totaal verschillende helften

Gisteren (zaterdag) speelde Hatto Heim een duel tegen Batavia ’90. De thuisplaats van Batavia is Lelystad en daar vond ook de wedstrijd plaats. De eerste helft voerde Batavia de boventoon met goed en verzorgd voetbal. Bij rust stond er maar liefst 4-0 op het scorebord. Na de rust kwam er een heel ander Hatto Heim het veld op, alle bedeesdheid was met de thee weggespoeld. De eindstand werd 4-2 met doelpunten voor Hatto Heim van Michel Koridon en Jesse Winkelaar.

Beginnen met snelle aanval
Hatto Heim was niet van plan zich in te graven tegen titelkandidaat Batavia ’90 en begon direct in de 2e minuut met een snelle aanval via een pass van Roan Admiraal op Ward Willemsen die de 16 meter binnendrong en de bal gevaarlijk terug trok voor het doel die werd weggewerkt door Batavia. Dan erop volgend een aanval van Batavia in de 3e minuut over de linkerflank waar verdediger van der Worp teveel ruimte gaf aan de snelle en vaardige Yoram Zandvliet van Batavia. Die gaf een halfhoge voorzet op de 5 meter lijn waar de topscorer van Batavia, Guido Pauw, in kwam lopen en de bal met een volley langs keeper Mensink tikte.

Code rood
Doordat Batavia met veel bewegende spelers, die zich vaak iets lieten inzakken en dan met volle snelheid achter de verdediging kwamen, was het steeds code rood bij Hatto Heim. En toch probeerde Hatto Heim er regelmatig snel uit te komen. In de 13e minuut werd Jesse Winkelaar weer door Roan Admiraal weggestuurd maar schoot net langs de paal. Rechtsback Gerben van der Worp kreeg een goede mogelijkheid maar ook net naast geschoten en daarop volgend schoot Ward Willemsen ook weer net naast. Waar Hatto Heim het vizier niet helemaal scherpgesteld kreeg, kreeg Batavia dat wel. Wederom kreeg Yoram Zandvliet van Batavia te veel ruimte en scoorde schitterend met een hard diagonaal schot vanaf de punt van de 16 meter. De goed leidende scheidsrechter Henon liet de vele kleine slimme overtredingen van Batavia vaak doorgaan en bij kleine overtredingen van Hatto Heim lieten de spelers van Batavia zich duidelijk horen richting de scheidsrechter, helaas met resultaat.

In de 40e minuut wederom een snelle aanval over rechts vanuit de tweede linie van Batavia waarvan Zandvliet in de rebound de 3-0 aantekende. En dan toch weer een kans in de 41e minuut voor Jesse Winkelaar na een corner die niet benut werd. Batavia blijft continu gevaarlijk met de aanvalsgolven en dan wordt de 4-0 voor de rust gescoord door wederom Yoram Zandvliet die recht voor het doel buiten de 16 meter strak inschiet. Dit schot leek niet onhoudbaar maar wellicht was het zicht belemmerd voor doelman Mensink.

Dan de tweede helft
In de kleedkamer is Sander Westrik achtergebleven en komt Rowan Mensink er voor hem in, Mensink gaat op het middenveld spelen en Admiraal zakt een linie. De toeschouwers weten niet wat ze zien. Hatto Heim komt herboren uit de kleedkamer en gaat nu de strijd aan zonder aarzeling en ontzag voor de tegenstander. Dit zorgt ervoor dat Batavia veelal op de eigen helft gehouden wordt. In de 50e minuut gaat Twan van Rijssen van Hatto Heim op volle snelheid de 16 meter in en wordt onderuit getrokken door de Vries van Batavia, strafschop. Deze wordt goed ingeschoten door Michel Koridon en de 4-1 staat genoteerd. Hatto Heim blijft eindelijk vol druk zetten op de spelers van Batavia wat ze duidelijk niet fijn vinden. Het hardwerkende Hatto Heim heeft nu de overhand op het veld. Dan wordt Jesse Winkelaar aangespeeld, randje 16 meter, die neemt de bal buitenkant voet zeer goed mee en scoort keurig de 4-2. Batavia komt niet meer in de wedstrijd, de linies sluiten goed aan en worden overbluft door de duelkracht van Hatto Heim. Admiraal met de goede passing van achteruit en middenvelder Mensink valt goed in met veel directer spel en minder lopen met de bal.

Wissels en einde wedstrijd
Dan volgen er weer wissels bij Batavia en ook bij Hatto Heim in de 63e minuut. De jonge Robin van der Ziel en Winkelhorst worden gewisseld voor Bram Neuteboom en de net van winter trainingskamp teruggekomen Noah Brommer. De laatste 20 minuten zoekt Hatto Heim de aansluitingstreffer met gevaarlijke momenten en corners voor het doel van Batavia. Dan nog een snelle aanval in de 85e minuut van Batavia waarbij de ingevallen Merakki hard inschiet maar deze wordt goed uit de hoek gehaald door keeper Jorick Mensink. Dan het laatste wapenfeit van Hatto Heim in de 89e minuut, de bal komt na een corner bij Rowan Mensink die de bal met schitterende volley van buiten de 16 meter richting de bovenhoek stuurde. De bal wordt net van richting veranderd. Zo blijft het 4-2 voor Batavia ’90 maar komt Hatto Heim toch met een goed gevoel van het veld dat doorgetrokken moet worden naar de komende wedstrijden. Het motto is dan ook ‘er is maar één bal, en wil je winnen dan moet je die dus hebben’.