Hattem walst opnieuw over Zwolsche Boys heen

Rond 1980 streden Hattem en Zwolsche Boys in vaak memorabele wedstrijden tegen elkaar in het zondagvoetbal waaronder ook op het, destijds, hoogste amateurniveau van Nederland; de hoofdklasse. Van een dergelijke titanenstrijd was in de onderlinge confrontaties in het lopende seizoen in beide gevallen geen sprake. Won Hattem bij de start van de competitie al met 0-6 in Zwolle; in de thuiswedstrijd trakteerde de selectie van Herman Oosterhaar de bezoekers uit Zwolle op een zevenklapper waardoor de Zwollenaren in twee wedstrijden maar liefst meer dan een dozijn doelpunten om de oren kregen.

Bij rust is het verschil eigenlijk al gemaakt
De doelstelling voor de geel-blauwen was duidelijk. Winst betekent aanhaken bij de subtop maar ook verder weg van de verkeerde kant van de ranglijst. Zwolsche Boys kwam naar Hattem met het idee van ver inzakken en op de counter spelen in de hoop dat het balletje een keer goed zou vallen. Hattem had evenwel een goed antwoord op de instelling van de bezoekers en neutraliseerde snel de mogelijke aanvalsdriften van de Boys. Daarnaast is het Hattem dat wel voor gevaar kan zorgen en het is dan ook niet verrassend dat het al snel op voorsprong komt. Vanuit een hoekschop door Rick Dalhuisen weet Wesley van Winsum zich goed vrij te draaien en met een bekeken schot laat hij doelman Jager kansloos. Kort daarop is Maikel Rave dicht bij de 0-2. Na een mooie pass van Daan van Enk zoekt hij met links de verre hoek. Hij heeft pech als zijn inzet op de binnenkant van de paal belandt. Toch is het uitstel want het is weer vanuit een hoekschop dat Hattem het net weet te vinden. Eerst wordt de bal nog afgeslagen maar via Jeffrey van Ommen wordt de bal opnieuw ingebracht. Daar waar Maikel Rave zijn actie zit mislukken weet Felix Besseler de bal simpel in het lege doel te schuiven. Binnen 4 minuten ligt daarna de bal op de stip. Wesley van Winsum wordt binnen de 16 onderuit gehaald en werkt de toegekende strafschop feilloos binnen. Hattem speelt de 1e helft gecontroleerd uit, staat goed opgesteld en zorgt dat Zwolsche Boys niet het idee krijgt dat er vanmiddag wat te halen is.

Hattem kent ook na rust grote dadendrang
Vanuit de kleedkamer zoekt Hattem gelijk weer de aanval en dringt het de groen-witten gelijk weer terug op eigen helft. Al snel valt dan ook de 4-0. Daan van Enk weet een toegekende vrije trap op ca. 20 meter prachtig langs de niet goed opgestelde muur te werken en laat doelman Jager kansloos. Het mag duidelijk zijn dat Hattem hiermee de wedstrijd op slot gooit en mogelijke Zwolse gedachten op de aansluitingstreffer al snel de kop indrukt. Het wordt voor de bezoekers nog erger wanneer Hattem opnieuw een strafschop krijgt. Wesley van Winsum wordt vrij aangespeeld en op het moment dat hij in scoringspositie staat wordt hij binnen de beruchte lijnen omver geduwd. Ook de aansluitende strafschop weet hij zelf weer zelfverzekerd af te ronden waardoor de stand 5-0 wordt. Trainer Oosterhaar past na een uur spelen een aantal wissels door om zodoende ook deze mannen minuten te laten maken. Nadat de ingevallen Felix Noordberger de bal eerst nog met een volley op de lat ziet belanden weet hij in de rebound toch het halve dozijn voor zijn team op het scorebord te krijgen. Kort daarop is er even een onoplettendheid in de Hattem-verdediging bij een spelhervatting van Zwolsche Boys en krijgen de bezoekers via een uitgestoken been van Lukic toch nog onbedoeld een doelpunt. Het is echter de eerder al ingevallen Kevin Veger die met een verwoestend schot de marge weer op 6 weet te brengen en de eindstand op 7-1 bepaalt.

Met de vorm zit het wel goed
Hadden de bezoekers in de laatste 11 wedstrijden slechts 8 tegendoelpunten moeten incasseren; Hattem legt er vandaag in een klap 7 in het mandje. Wederom behaalt de selectie van trainer Oosterhaar na een goede wedstrijd een dik verdiende overwinning en stuurt het de bezoekers uit Zwolle gedesillusioneerd naar huis. De geel-blauwen pakken opnieuw drie punten, stijgen hierdoor naar de subtop en kan zo wat afstand nemen van het rechter rijtje.

Voor volgende week staat in dat kader een cruciaal duel op het programma. Dan reist Hattem af naar Sint Jansklooster om tegen VHK aan te treden, thans op de negende stek met slechts 3 punten achterstand. Belangrijk dus om ook daar een goed resultaat te behalen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in