Hattemse Loo ‘In het vizier De Jager’

In het vizier van De Jager is een programma van mediapartner Omroep Gelderland waarin presentatrice Inge de Jager verhalen ontrafelt van Gelderlanders die in de knel zitten en geen gehoor vinden. De Jager wil deze Gelderlanders een stem geven en haalt wederhoor.

In de aflevering van 4 februari zie je hoe de bewoners van het Hattemse Loo in de problemen zitten, door gerommel met een bestemmingsplan. De vereniging Landschap en Milieu Hattem is woest op de gemeente, omdat groenstroken zijn volgebouwd terwijl dat nadrukkelijk was verboden. En de bewoners van de villawijk zijn ook boos, want zij hebben bijvoorbeeld andere opritten gekregen dan was afgesproken.

Hans Sonneveld woont aan de oostkant van de wijk. Hij doet zijn verhaal in het programma ‘In het Vizier van De Jager’. “Hier zou eigenlijk tweeĂ«nhalve meter bebossing zijn. In het oorspronkelijke plan zouden de woningen aan de voorzijde 180 graden gedraaid zijn. Dat is waar mensen voor getekend hebben, maar we worden overal buitengesloten. We zijn geen gesprekspartner.”

‘Zaken verkeerd ingeschat’
Ralph Frins van de Radboud Universiteit heeft gekeken naar het bestemmingsplan. Volgens hem staat de verplichting van het aanleggen van een groenstrook er niet in. “Als je kijkt naar het bestemmingsplan zie je dat er geen voorwaardelijke verplichting in is opgenomen.” Wel is er volgens hem teveel gebouwd. “Ik denk dat de gemeente te weinig toezicht heeft gehouden. ”

De gemeente wil niet voor camera reageren en houdt het bij een schriftelijke verklaring. Daarin zeggen ze dat ze verkeerd zijn omgegaan met het conflict en dat dit ten koste is gegaan van de relatie tussen de gemeente en de bewoners.

“Met de kennis van nu kunnen we stellen dat we als gemeente met een aantal zaken te lichtvaardig zijn omgegaan en soms de zaken verkeerd hebben ingeschat en/of niet voldoende hebben gecommuniceerd. We hebben hieruit lering getrokken om herhaling in de toekomst te voorkomen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in