Leerlingen De Vlonder ontdekken de prehistorie

Leerlingen van De Vlonder beleefden de primeur van de nieuwe erfgoedles Kunstschatten uit de prehistorie, de klokbeker in het Voerman museum Hattem. Ook wethouder Auke Schipper was nieuwsgierig naar de nieuwe erfgoedles en bezocht de leerlingen in het museum.

Cultuurplein Noord Veluwe heeft deze les samen met het Voerman Museum Hattem ontwikkeld. De leerlingen van De Vlonder, die als proef deze les volgden, genoten en weten nu de prehistorische klokbeker te plaatsen. Dit leerden zij door met elkaar te praten en vooral door te doen. Zij tekenden patronen en schreven een fantasieverhaal over een zelf gekozen beker.

Super gaaf
Volgende week maken de leerlingen in de klas een eigen klokbeker van klei op dezelfde manier als 4000 jaar geleden. Met handen, hoofd en hart is er met de prehistorische klokbeker gewerkt. Wethouder Schipper sprak bevlogen met de leerlingen over hoe uniek het is dat Hattem deze klokbeker mag herbergen. โ€˜Super gaaf toch?โ€™, zei hij tegen de kinderen en sloot daarmee precies aan bij hoe zij het beleefden!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in