Volleybaldames AH/HVV gaan door met zegereeks

Zaterdag,in de kantine bij Blok EVC in Vaassen, begonnen de volleybaldamesdames al met een klein feestje; trainer-coach Arnoud Mensink was jarig. Na de felicitaties en traktatie moest er nog gespeeld worden. Dit keer waren de dames van Blok EVC de tegenstander.

Helaas was HVV niet compleet, Suzanne Tonnis moest werken en Moniek Bijsterbosch had zich ’s ochtends ziek gemeld.

De eerste set begonnen de dames voortvarend en van de kant van Blok EVC kwam weinig weerstand. Met een goede service druk en de eigen passing onder controle, haalden de dames de eerste set snel binnen met 25-8. Deze tegenstander bood genoeg mogelijkheden om lekker te gaan wisselen en variaties uit te gaan proberen.

Met 2 wissels aan de kant van HVV kon Blok EVC in het begin van de set even meekomen. Maar daarna nam HVV de set geheel over. Er werd vrijuit gespeeld, gevarieerd en de blokkering werd geheel zoek gespeeld. Met name aan de buitenkant konden Ellen Slot en Eva van Selling vrij inslaan. Het resultaat was 25-14.

De derde set was bijna een kopie van set 2. Een aantal servicefouten gaf Blok EVC nog wat kansen, maar AH/HVV leidde de wedstrijd. De passing lag goed en er kon flink gevarieerd worden. Aan het eind van de set kon Linda Draaijer, normaal gesproken spelverdeelster, nog haar aanvallende talenten laten zien op de passer loper positie. Deze set ging met 25-16 naar HVV.

De vierde set was een plezier om naar te kijken, volop variaties met 3-meter-ballen, omloopballen en vrijwel geen blokkering van EVC. Ook in deze set kwam Linda er weer in voor de aanval.

Duidelijk is dat de dames zich dit seizoen verbreed hebben en op meerdere plekken inzetbaar zijn. Er werd met veel plezier en enthousiasme gespeeld en dat resulteerde in een 25-16 winst, waarmee de 4-0 naar Hattem ging.

Doordat de concurrent voor de koppositie op vrijdagavond 2 sets heeft verloren staan de dames van AH/HVV inmiddels 9 punten los. Met nog 8 wedstrijden te gaan komt het kampioenschap steeds dichter bij. Zaterdag spelen de dames om 14.00 uur in de Marke tegen N.V.C. Publiek is zeker welkom! En lijkt het je zelf wat om weer te gaan volleyballen, kom dan een keertje meedoen.