Vollebalheren Berends & Slump/HVV komen tekort

Met de zeer verrassende winst tegen koploper Blauw Wit van vorige week week er voor nog in gedachten, reisde HVV zaterdag vol vertrouwen af richting Barneveld om punten te gaan halen tegen middenmoter SSS. Maar de ene wedstrijd is de andere niet, zo bleek maar weer eens.

Zoals eerder gemeld staat 1e spelverdeler Robert Bosch voorlopig aan de kant wegens blessureleed. Daar waar tegen Blauw Wit nog een beroep kon worden gedaan op voormalig balkunstenaar Rutger Kamphuis, bleek dit nu agendatechnisch niet te regelen. Ook diagonaalspeler Arnoud Mensink ontbrak, dus de selectie was met 6 man wel magertjes te noemen.

Berny Nagelhout pakte de spelverdeling op. Maar hoe goed hij z’n best ook deed, de afstemming met de aanvallers bleef problematisch.

SSS is een team met jonge spelers, waarvan een aantal mogelijk nog wel wat hoger op zou kunnen. Al in de 1e set viel hun enige spelverdeler geblesseerd uit. Des te knapper dat die jonge mannen dat met een gelegenheidsverdeler toch goed wisten op te lossen.

Maar bij 9 van de 10 ballen hoog naar de buitenkant, moet ook gezegd worden dat de Hattemse blokkering te wensen overliet; te veel SSS-punten werden via Hattemse handjes gescoord. 25-18 was de terechte uitslag van de 1e set.

In set 2 begon het toch wat beter te draaien aan HVV-kant. Minder foutjes, meer scorende ballen en de youngsters van SSS onder druk gezet. Maar in plaats van dat de 22-25-winst de ommekeer in de wedstrijd betekende, raakten de Hattemers in set 3 het spoor even volledig bijster. Van 5-5 werd het in één ruk 16-5. Het werd uiteindelijk 25-10.

In de 4e set in een alles of niets poging werd de opstelling behoorlijk op z’n kop gezet: Rob van de Meulen als spelverdeler, Berny naar de diagonaalpositie en Ewald van Essen van diagonaal naar midspeler. De truc werkte tot halverwege de set, 15-15. Maar daarna was het helaas uit met de pret; SSS liep weer uit en ronde de klus af bij 25-18.

En zo komt HVV niet of nauwelijks dichter op de het groepje dat de plekken 8 tot en met 10 in de tussenstand bezet. Met nog 7 wedstrijden te gaan, gaat nu echt elke punt tellen om de play-outs te ontlopen. En er wacht HVV nog een lastig programma…

De Eerstvolgende wedstrijd is op dinsdag 6 februari, om 20.30 uur in De Marke, tegen het als 5e geplaatste Woudenberg 2. Op papier een pittiger klus dan SSS, maar in de Marke gebeuren soms onverwachte dingen!