Jan Paternotte op bezoek bij D66 & Hoog over Hattem/Wezep

Tweede kamerlid Jan Paternotte (D66) was zaterdag op bezoek op uitnodiging van lokale D66 kandidaten uit Hattem, Oldebroek, Heerde, Elburg, Zwolle en Kampen. Paternotte is woordvoerder in de tweede kamer over het onderwerp Lelystad Airport. Dit was dan ook het belangrijkste gespreksonderwerp.

D66 had al op haar congres in november het standpunt ingenomen dat er eerst duidelijkheid moet komen over de herindeling van het luchtruim. De ongerustheid vanuit deze omgeving over het laagvliegen is door alle vertegenwoordigers nogmaals onder de aandacht gebracht.

Paternotte gaf aan dat een zorgvuldig proces noodzakelijk is, zeker gezien de eerder gemaakte fouten. Eerst moeten alle feiten eerlijk op tafel komen. Die zullen dan zeer kritisch worden beoordeeld. Eerder kan er geen besluit worden genomen of Lelystad Airport open mag. Na eerdere uitspaken van de vorige staatsecretaris Dijksma over de planning ligt uitstel voor de hand.

Hoog over Hattem
De aanwezigheid van Paternotte in Wezep gaf ook de gelegenheid te spreken met HoogoverHattem, HoogoverWezep en ReddeVeluwe (Heerde) over de ontwikkelingen rond de start van het vakantievliegveld in Lelystad. Paternotte vindt het van groot belang dat de bewoners-delegatie Oost Nederland meekijkt op het ministerie om er zeker van te zijn dat alles klopt. Hij was dankbaar voor de aanvullende informatie die hij heeft gekregen en die hij goed kan gebruiken in zijn gesprekken met de minister en het departement van I&W.