Geldersch Landschap & Kasteelen op zoek naar nieuwe excursievrijwilligers

Geldersch Landschap & Kasteelen heeft een groep van 42 vrijwillig educatief boswachters die in totaal 250 excursies op jaarbasis verzorgen. Zij zijn onderverdeeld in clusters van 4 tot 10 vrijwilligers die elk een eigen gebied bestrijken.

De stichting is op zoek naar versterking voor het cluster Noord Veluwe. Dit omvat De Dellen, Vuursteenberg, Klooster Hulsbergen, Hoenwaard en het Algemene Veen, Tongerense Heide en Wisselse Veen, Bonenburg, Petrea en Majuba Scherpenberg.

Wild observeren, kinderen spelenderwijs meer leren over de natuur, volwassenen vertellen over de historie, op zoek naar orchideeën. Het zijn enkele voorbeelden van excursies die de vrijwillig educatief boswachters organiseren.

Geldersch Landschap & Kasteelen zoekt een vrijwilliger die reeds algemene kennis heeft van natuur, landschap en cultuurhistorie (opgedaan via studie, IVN cursus of hobbymatig). Kennis op het gebied van grofwild heeft een pré. Goede communicatieve vaardigheden, durven spreken voor groepen, samen kunnen werken en enthousiasme zijn van belang. Verder wordt een inzetbaarheid gevraagd van minimaal 10 x per jaar, een mix van doordeweekse en weekenddagen.

Ga voor meer informatie naar www.glk.nl of bel met Nicole Burgers, tel. 06-53 269 547 (ma, di, do) of mail naar n.burgers@glk.nl