Geen finaleplaatsen voor turnsters Hanze Gym Hattem

De turnsters in de 3e divisie turnden in december hun 2e voorwedstrijd en vorige week hun 3e voorwedstrijd. Na de eerste voorwedstrijd was al duidelijk dat er een hoop werk te verzetten was wilden de turnsters nog kunnen doorstromen naar de finale. Ondanks hard trainen is dit de turnsters niet gelukt.

In de categorie instap N3 turnde Jill Bosman. Zij wist de 2e wedstrijd mooie stapjes te maken in de beheersing van de oefenstof. Voor de laatste plaatsingswedstrijd had ze geen ideale voorbereiding, ruim 2 weken training moest ze missen door ziekte. Desondanks wist ze nog een mooie 10e plaats te behalen op vloer.

Phaedra Beumer turnde in de categorie pupil 1 N3. Phaedra liet vooral een enorme groei zien op het onderdeel rekstok en wist hier haar score elke wedstrijd weer te verbeteren. Ze eindigde de 2e wedstrijd op plaats 7 en de 3e wedstrijd op plaats 6. Ook in het totaalklassement klom Phaedra elke wedstrijd een stukje omhoog, de laatste wedstrijd eindigde ze als 10e.

In de categorie jeugd 2 N4 turnden Thyrza Borst en Jeske Roebersen. Meike Fijn heeft helaas het hele wedstrijdseizoen aan zich voorbij zien gaan door een vervelende knieblessure. Thyrza bleek beide wedstrijden sterk op de brug. Wedstrijd 2 eindigde ze hier als 9e, wedstrijd 3 wist ze zich op te werken naar de top 5 op dit toestel. Jeske turnde beide wedstrijden met zichtbaar veel plezier, maar komt moeilijkheid tekort om goed mee te draaien.
Anna van der Mark turnde in de categorie jeugd 2 E alleen mee in de 2e wedstrijd, de 3e moest ze aan zich voorbij laten gaan wegens ziekte. Anna scoorde de 2e wedstrijd vooral mooi op balk met een 11e plaats.

De turnsters junior D hadden het zwaar de 2e wedstrijd. Voor Yinthe Mulder, Sanne van der Weide en Gheanka Lijn bleek die wedstrijd vooral balk een groot struikelblok. Valpartijen en afgewaardeerde elementen zorgden voor een lage score. Yinthe turnde wel een prachtige vloeroefening goed voor de 9e plaats. De meiden wisten dat er heel goed gescoord moest worden de 3e wedstrijd. Yinthe wist haar balkoefening nu mooi strak uit te voeren en werd 11e op dit toestel. In het totaalklassement eindigde ze keurig in het midden op de 17e plaats.

Ook Gheanka turnde nu veel stabieler op balk. Ook voor haar was dit deze wedstrijd haar beste toestel. Sanne behaalde deze wedstrijd haar beste scores op sprong en vloer.