Hans Huibers spreekt Hattemse CDA’ers

Hans Huibers, voorzitter van het landelijk CDA, was onlangs aanwezig bij een ledenvergadering van het CDA Hattem in de Open Poort. Er was veel belangstelling van leden en vrienden van het CDA Hattem. Ook CDA-leden uit omliggende gemeenten waren bij de avond aanwezig. Tijdens de avond stond de vraag centraal hoe het CDA – lokaal en landelijk – een bijdrage kan leveren aan een mooiere samenleving.

Actuele grote thema’s
De
Hattemse CDA’ers gingen met de landelijk voorzitter in gesprek over verschillende onderwerpen. Er werd onder andere gesproken over recente politieke ontwikkelingen zoals het stikstofdebat en de samenwerking met andere politieke partijen. Maar ook de gevolgen van het vertrek van Pieter Omtzigt, de positie van populistische partijen en politiek leiderschap in Den Haag werden besproken.

Laagvliegroutes
De zorgen
over de herindeling van het luchtruim, de mogelijke uitbreiding van Lelystad Airport en daarmee de overlast die Hattem te wachten staat, kwamen uitgebreid aan de orde. CDA Hattem zal zich – zowel in de gemeenteraad als daarbuiten – blijven verzetten tegen de laagvliegroutes. Daarbij trekt het CDA Hattem op met lokale CDA’ers uit de hele regio.

Nieuwe energie
Voorzitter van het CDA Hattem,
Henberto Remmerts, kijkt positief terug op de avond: ‘’Het is duidelijk dat de landelijk voorzitter op een bevlogen manier het CDA nieuwe energie in wil blazen en tegelijkertijd open is over de dilemma’s die er zijn. Authenticiteit – en dus niet weglopen voor die dilemma’s – is een belangrijke waarde die zowel Hans als het CDA Hattem centraal willen stellen in de koers en de mensen bij het CDA.’’

Verbinding tussen lokale en landelijke politiek
‘’
Ik ben blij met dit initiatief en de bereidheid van Hans om naar Hattem te komen,’’ vervolgt Remmerts. ‘’Dat draagt bij aan verbinding tussen het landelijk CDA en CDA Hattem. En het geeft wederzijds inzicht en begrip in wat er zich in Den Haag en Hattem afspeelt.’’

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in