Be Quick te kwik voor Hatto-Heim

sv Hatto-Heim is op het eigen veld hard onderuit gegaan tegen Be Quick’28 uit Zwolle. De ruststand was nog 0-0 maar in de tweede helft waren de Zwollenaren oppermachtig. Het liep uit op een 0-4 overwinning voor Be Quick.

Het is de week waarin hoofdtrainer Marcel van Walderveen heeft aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen naar vijf jaar gaat vertrekken bij sv Hatto-Heim. De wedstrijd vandaag begon een uurtje eerder in verband met het Nederlands Elftal dat om vier uur moest aantreden tegen de Verenigde Staten. Be Quick’28 was direct in de wedstrijd al de bovenliggende partij. Direct uit een corner schoot Niek Pot over het doel van Robin van Dijk.

Kansjes, maar zonder punten
Een paar minuten later werd een speler onderuit gehaald in het strafschopgebied en ze kregen hiervoor een strafschop. Achter de bal ging staan Asse Visscher maar hij schoot hard op de paal. Uit een uitbraak van Rowan Mensink was zijn voorzet net te scherp voor Ward Willemsen, die net niet bij de bal kon komen voor een schot op doel.
Be Quick was voor de rest in de eerste helft heer en meester, kleine kansjes van Visscher , Oorburg en Aarten misten allemaal nog het doel.
Voor de rust kreeg namens Hatto-Heim Gerben van de Worp nog een kans uit een voorzet van Roan Admiraal maar zijn schot ging over het doel van keeper Ewout Knol.

Doeltreffende tweede helft
In de tweede helft was Be Quick’28 bijna bij de 0-1. Een harde pegel van Asse Visscher spatte uit een op de deklat. Weer een uitbraak van de Zwollenaren en toen was het wel raak. Sander Aarten maakte tijdens een uitbraak geen fout en schoot de bal beheerst in het doel: 0-1.
Een paar minuten later weer een snelle aanval en de 0-2 lag in het netje door Asse Visscher. In de zeventigste minuut viel ook nog de 0-3 door een mooie aanval die afgerond werd door invaller Robin Gerritsen.

Robbensiaanse taferelen
sv Hatto-Heim kreeg hiervoor nog een kans voor de aansluitingstreffer maar het schot van Twan van Rijssen werd nog net geblokt.
Het mooiste doelpunt kwam vlak voor tijd op naam van invaller Foray Kamara. Hij curvde de bal zoals Arjen Robben het altijd deed in het hoekje: 0-4.

Bittere pil
Scheidsrechter Gidding uit Oosterbeek floot direct af in de negentigste minuut. Voor Hatto-Heim weer een bittere pil. Het moet vanaf nu alle zeilen bij gaan zetten om uit de onderste plekken weg te komen. Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop. De Hatto-Heimers verlaten het heim en spelen uit tegen WVF uit Westenholte dat dit weekend  verloor van Hierden (2-1).