Tentoonstelling met rijke collectie stillevens in aquarel Jaap Nieuwenhuis

Het Voerman Stadsmuseum Hattem presenteert vanaf zaterdag 11 december de tentoonstelling ‘De Dingen Dichtbij’, met werk van de Deventer kunstenaar Jaap Nieuwenhuis. Door de coronamaatregelen ziet het museum af van een officiële opening.

Met ‘De Dingen Dichtbij’ keert Jaap Nieuwenhuis terug in het Hattemse museum, nadat hier in 2014 zijn kostuum- en decorontwerpen waren te zien die hij maakte voor de Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet.

De huidige tentoonstelling geeft een uitgebreid overzicht van zijn stillevens in aquarelverf van de afgelopen twintig jaar. In deze werken zijn de hoofdrolspelers dagelijkse zaken als een gevulde fruitschaal, een Chinees vaasje of een antieke theedoos. Dingen van dichtbij, van dichtbij bekeken.

Boek verschijnt
De tentoonstelling is vanaf zaterdag 11 december tot 15 mei 2022 in het museum te zien. In deze periode valt op 16 februari 2022 ook de 95ste verjaardag van Jaap Nieuwenhuis. Ter gelegenheid van zijn verjaardag verschijnt medio februari 2022 bij uitgeverij ‘De Weideblik’ een rijk geïllustreerd boek over de stillevens in aquarel van Jaap Nieuwenhuis. Dit boek zal in het Voerman Stadsmuseum Hattem worden gepresenteerd. Intekenen voor het boek is nu al in het museum mogelijk.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in