Volleybaldames HVV pakken volle winst tegen Wezep

Zaterdag stond de streekderby tegen VZK in Wezep op het programma voor de dames van HVV. Hattem – Wezep geeft toch altijd een extra dimensie aan de wedstrijd met veel bekende speelsters. HVV was wederom niet compleet, maar wel gebrand om weer een keer de volle winst binnen te slepen.

Voor de eerste paar punten was het even aftasten, maar toen kwam HVV goed op gang. De service ging lopen en daar werd het VZK lastig mee gemaakt. Maar ook aanvallend kon HVV redelijk doen wat ze wilde. Met name de rechtdoor aanvallen scoorden zeer goed, waarbij er zowel blokkerend als verdedigend weinig weerstand was bij VZK. HVV had haar eigen passing behoorlijk onder controle, waardoor spelverdeelster Rosalie Geerlink ook kon variëren in de aanvalsters. De eerste set was duidelijk voor HVV met 25-19.

De tweede set verliep in lijn met de eerste. De afgelopen weken was er behoorlijk getraind op de blokkering en dat was zijn vruchten aan het afwerpen. Blokkerend waren de dames er goed bij en zat deze goed dicht, wat tot menig punt leidde. HVV ronde deze set ook goed af met 25-16.

De derde set nam Anouk Spraakman de libero positie van Hanna van Dijk over en Susanne Kluiver begon weer op de diagonaal positie. HVV liep weer voor op VZK maar, het ging iets minder makkelijk dan in de eerste 2 sets. Misschien was het wel iets té gemakkelijk gegaan. Bij vlagen liep de passing even niet door een lastige service van VZK. En VZK kwam gevaarlijk dichtbij. Met 2 tactische time-outs gingen de laatste punten van deze set ook naar HVV: 25 -23.

De vierde set kwam Ellen Slot weer op de plek van Susanne Tonnis en pakte HVV de draad van de eerste 2 sets weer op. Zo stoomden ze overtuigend door met mooie aanvallen een sterke service -maar ook geplaatste prikballen- naar 25-15 en de 4-0 winst.

En met deze 4-0 winst staat HVV nu op een gedeelde 2e plaats. Zaterdag spelen de dames tegen EVV uit Elburg in de Marke, publiek is zeker welkom!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in