Fietsstraat Geldersedijk officieel geopend

Vanmorgen vroeg is de vernieuwde parallelweg van de Geldersedijk officieel geopend door Christianne van der Wal, gedeputeerde van de provincie Gelderland, en wethouder Auke Schipper.

De parallelweg Geldersedijk is nu onderdeel van de “doorfietsroute” in het fietsnetwerk van onze provincie. Dit stimuleert het fietsen en het zorgt voor een mooie verbinding tussen Hattem en Zwolle.

Christianne van der Wal: “We maken steeds meer kilometers met auto, fiets of ov, terwijl we ook de Co2-uitstoot willen verminderen. Daarom werken we aan de Gelderse visie mobiliteit. Daarin staan onze keuzes hoe Gelderland ook in de toekomst goed bereikbaar te houden met minder CO2-uitstoot.’
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

 

Fietscomfort
Om het comfort voor de fietsers op deze route te vergroten is de parallelweg binnen de bebouwde kom -van Voermanplein tot de Burg. Bijleveldsingel- vervangen door beton. Naast het fietspad ligt nu ook een apart voetpad.


Fietsstraat
Buiten de bebouwde kom, dus van de Burg. Bijleveldsingel tot aan de Zuiderzeestraatweg, is de parallelweg nu als fietsstraat ingericht  De weg heeft van rood asfalt, de auto is er te gast en de maximum snelheid is 30 km/h.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in