Bregje, schilderij van Hattemer Annet Buter, genomineerd voor Schilderij van het jaar 2019

Dit jaar wordt alweer voor de achtste keer de verkiezing ‘Schilderij van het jaar’ gehouden. Annet Buter woont in Hattem en heeft ook dit jaar weer een schilderij ingestuurd. Zowel vorig jaar als dit jaar behoren haar schilderijen tot de genomineerde 50 werken die in aanmerking komen voor de hoofdprijs.

Recht in mijn hart
Annet heeft dit jaar het schilderij Bregje ingestuurd; een portret van een meisje. ‘Bregje ging voor mij zitten, poseren voor een wildvreemde. Haar blik op dat moment kwam bij mij binnen.. plong.. recht in mijn hart!’, zegt Annet over dit werk.
Het portret is met olieverf geschilderd op linnen en is 80 x 100 cm groot.

Persoonlijkheid en karakter
Annet vindt het schilderen van portretten het meest boeiende onderwerp dat er is. Het begint voor haar met het unieke karakter van de persoon die zij op het doek gaat vastleggen en de verrassende gesprekken die hieraan voorafgaan. Daardoor is zij in staat schilderijen te maken die persoonlijkheid en karakter uitdrukken.

De genomineerde schilderijen zijn op de website van Schilderij van het jaar te zien. Deze selectie is gemaakt door de vakjury en is weergegeven op alfabetische volgorde. Tussen 1 en 30 november bepaalt de vakjury, door het beoordelen van de schilderijen ‘in het echt’, welke 10 schilderijen naar de finale gaan.

Stemmen voor publieksprijs
Tot en met 30 november 2019 kan iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete schilderij(en). De stemmen van het publiek bepalen tezamen aan het eind (op 1 december 2019) wie de winnaar is van de Publieksprijs. Wil je een stem uitbrengen op Bregje, dan kan dit hier.

Gast in Hattem Actueel
Zaterdag 9 november is Annet Buter te gast in het radioprogramma Hattem Actueel om over haar schilderwerk te vertellen. Hattem Actueel is die zaterdag live te beluisteren op Radio Hattem tussen 10.00 en 12.00 uur en wordt de zondag daarop herhaald van 12.00 tot 14.00 uur en op maandag van 10.00 – 12.00 uur. Of luister het interview met Annet na via uitzending gemist.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in