Schietsport Vereniging Wezep bestaat 50 jaar

In 1973 is de Schietsport Vereniging Wezep door een klein  clubje enthousiaste schutters opgericht. Na geschoten te hebben op diverse locaties in Wezep kon er 30 jaar geleden aan de Zeuvenheuvels een oud houten pand overgenomen worden. Het pand werd aangepast met schietbanen en de club groeide. Na overleg en een aanvraag voor een bouwvergunning met de gemeente Oldebroek kon met op het zelfde perceel een nieuwe moderne schietsport accommodatie bouwen. Dit gebouw is eigenhandig onder de bezielende leiding van o.a. Henk Koster, Henk van Werven en Piet van Enk door de leden geheel zelf gebouwd. Daardoor beschikte de club over een mooie accommodatie met 12 schietbanen in een veilige schietkelder, kantine, kleedruimte en opslag.

Wedstrijden
Door de jaren heen waren de Wezeper schutters niet alleen actief op hun eigen schietbanen. Ook aan open wedstrijden door het hele land bij andere schietsport verenigingen wordt deelgenomen. En met grote regelmaat  zijn de schutters daar succesvol en wordt menige beker gewonnen.
De club organiseerde jarenlang hun eigen open wedstrijd om de Veluwe trofee. Dit was één van grootse Nederlandse open wedstrijden met deelnemers uit heel Nederland en Belgie .  In 2006, 2007 en 2008 organiseerde de club op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie  de Landelijke Klasse Kampioenschappen. Daarvoor werd de Kamphal  omgebouwd tot schietsportcentrum met 30 schietbanen, waarop de bijna 500 deelnemers hun series schoten.

Gevarieerd ledenbestand
De schietsport is een individuele sport waarvoor je geen fysieke kracht hoeft te hebben. Dus de schietsport is geschikt voor mannen, vrouwen en jeugd. Men schiet op kaarten met een puntenverdeling van 1 t/m 10 punten. En dat in diverse klassen en niveaus.
De club is inmiddels gegroeid naar zo’n 60 leden. En de leden komen niet alleen uit het dorp zelf, maar ook uit Oldebroek, Heerde, Wapenveld, Zwolle, Hattem, Zalk en Ommen. Men schiet er niet alleen maar met luchtwapens. Ook kan men er klein kaliber schieten.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op maandagavond of dinsdagavond aan de Zeuvelheuvels  18 te Wezep.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in