VV Hattem moet nog leren

Na de mooie overwinning van vorige week was er vertrouwen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen VHK uit Sint-Jansklooster. Na een voor beide ploegen matte eerste helft, scoorde Hattem direct twee doelpunten. Net als vorige week toonde VHK over veerkracht te beschikken en kwam op het uur op gelijke hoogte. In het slot van de wedstrijd was Hattem het spel kwijt. De bezoekers wisten dit keihard af te straffen.

Eerste helft gelijk opgaande strijd

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-voorzitter Henk Wemmenhove. Na een rustig begin van beide teams, brak Hattem al vroeg de wedstrijd open. Op het middenveld veroverde Hattem de bal en kon Kevin Veger op rechts goed vrij spelen en de bal terugspelen op Felix Noordberger, die met een mooie schuiver in de korte hoek de VHK-doelman kansloos liet.

De bezoekers probeerden het spel van Hattem te ontregelen om van daaruit een aanval op te zetten. Nadat Felix Besseler en Jens Borger mogelijkheden voor Hattem onbenut lieten, kwam VHK op gelijke hoogte. Zonder dat het gevaarlijk leek, werd de bal vanaf de zijkant voorgezet en Edward Rook verraste Hattem-doelman Puck Pool met een achterwaartse kopbal.

Onrustig

In het tweede deel van de eerste helft waren de kansen schaars. VHK had de kans om op voorsprong te komen, toen de bal via een hoekschop bij een volledig vrijstaande speler kwam. Puck Pool was echter alert en stopte de aanval. Maar de pogingen van Kevin Veger en Felix Noordberger werden eveneens door de doelman onschadelijk gemaakt. Al met al was het aan Hattem-kant wat te onrustig, waardoor er vaak onbedoeld balverlies werd geleden.

VHK efficiënter

Na rust was Hattem direct weer scherp, maar VHK efficiënter. Hattem wist al snel in één minuut twee keer het net te vinden. Een pass van Jort Steenman kwam bij de attente Kevin Veger. Zijn inzet leek te worden gekeerd door de sluitpost van VHK, maar in de rebound wist hij toch te scoren.

VHK was even de kluts kwijt en Felix Noordberger liet, nadat hij zich goed vrij had gespeeld, binnen een minuut met een goed schot doelman Driesen kansloos. Daaropvolgende inzetten van Jari Dunnink en Kevin Veger werden echter gekeerd.

Helaas voor Hattem viel toen het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap buiten de 16 werd door Roy Rook ingebracht en zonder dat iemand de bal ook maar aanraakte, verdween deze tot verrassing van iedereen bij de tweede paal in het net.

VHK onverzettelijk

Een foute inschatting in verdedigend opzicht aan Hattem-kant bracht één van de VHK-spitsen in balbezit. Hij kon de bal breed leggen op de volledig vrij staande Mark Kroek die de bal eenvoudig binnen kon tikken.
Hattem probeerde vanaf dat punt zeker wel de aanval te zoeken, maar liep tegen een onverzettelijke tegenstander aan. De verdediging van Hattem moest alle zeilen bijzetten om niet tegen een achterstand aan te lopen. Helaas ging dat met nog een paar minuten op de klok mis en nam VHK na een goede aanval de leiding. In de laatste minuut werd het tenslotte 3-5, na balverlies bij een aanval van Hattem. VHK counterde snel en scoorde opnieuw.

Volgende keer beter

Ondanks een goed begin in de tweede helft kreeg Hattem uiteindelijk het deksel op de neus. Natuurlijk kan dat voor deze vernieuwde jonge ploeg gebeuren; de manier waarop de tegendoelpunten tot stand kwamen is confronterend en dat moet in de toekomst anders. Misschien dat de mannen in de volgende wedstrijd (uit naar Hardenberg ’85) weer de rug kunnen rechten en een goed resultaat neer kunnen zetten.