Ga in de herfstvakantie naar het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem

Tijdens de herfstvakantie -van 16 tot en met 30 oktober- staat de rijke geschiedenis van speculaas centraal in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het o zo bekende koekje heeft alles te maken met de VOC, Sinterklaas en een fietsenmaker uit Deventer.

Speculaas is een eeuwenoude lekkernij die met zijn kruidige smaak een warm gevoel teweeg brengt tijdens de laatste koude maanden van het jaar. De eerste koekplank stamt al uit de 17e eeuw.

Sneller..
Specerijen
zoals kaneel, peper en nootmuskaat, die dankzij de VOC ook in Nederland verkrijgbaar werden, gaven hun specifieke smaak aan dit populaire koekje dat meer en meer zijn weg naar de consument wist te vinden. Door de toenemende populariteit bedacht rijwielfabriek Burgers in Deventer een machine waarmee speculaas vele malen sneller geproduceerd kon worden dan vroeger.

Zelf bakken!
Nieuwsgierig geworden? Kom dan tijdens de
herfstvakantie naar het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Het museum wil de jeugd graag kennis laten maken met een eeuwenoude traditie. Daarom leren kinderen tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met gebruik van een originele koekplank.

Ruik en proef
Er is een spannende speurtocht en
het museum toont prachtige koekplanken. De sfeervolle nieuwe poffertjessalon biedt je naast overheerlijke poffertjes, verse taartjes, heerlijke broodjes en dampende koffie. Zo zie, ruik en proef je de historie van de ambachtelijke bakkerij.

Reserveren is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.bakkerijmuseum.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in