Bij Hatto-Heim liep het voor geen meter

sc Rouveen tegen sv Hatto Heim is altijd een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Maar na afloop stond Hatto Heim zaterdag wel met lege handen.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, beide ploegen speelden veel positievoetbal. sv Hatto Heim was wel meer aan de bal, maar moest alert zijn op balverlies. Dylan Bisschop en Jean-Paul Hooikammer in de ploeg van sc Rouveen staan bekend vanwege hun levensgevaarlijke spel.

Bij sv Hatto Heim kreeg Winand Meilink en Robin Metselaar een kans, maar meer was er ook niet te beleven het eerste half uur. We waren 35 minuten onderweg en voor sc Rouveen ging Hooikammer goed door over links. Hij trok naar binnen en zijn schot ging via de binnenkant paal het doel in: 1-0. Voor de thee kreeg Elnathan van Dijk namens sv Hatto Heim nog een kansje, maar zijn schot was een prooi voor keeper Daan Kattenberg.

In de tweede helft ging sv Hatto Heim meer druk zetten naar voren om toch zo snel mogelijk de gelijkmaker te kunnen scoren. Na vijf minuten in de tweede helft volgde er een vrije trap voor sv Hatto Heim, vijf meter voor het doel. Keeper Kattenberg pakte namelijk een terugspeelbal op en…dat mag niet. Bram Neuteboom legde de bal breed naar Ruben Bouwhuis, maar zijn schot was erg hard én ook erg hoog over.

Na balverlies van sv HattoHeim was het andermaal Hooikammer die de bal kreeg. Hij zag dat Jorick Mensink ver voor zijn doel stond en schoot de bal, ondanks het handje van Jorick, over Mensink heen: 2-0. Trainer Marcel van Walderveen bracht Joep van Apeldoorn in het veld. En direct was het Joep die een grote kans kreeg, maar zijn schot werd knap gered door keeper Daan Kattenberg.

In de negentigste minuut volgde alsnog een doelpunt voor Hatto Heim. Joep van Apeldoorn kopte de bal knap het doel in en Kattenberg was ditmaal kansloos: 2-1. Maar er was geen tijd meer voor de gelijkmaker en zo verloor sv Hatto Heim zijn eerste wedstrijd in deze competitie.

Zaterdag weer nieuwe kansen. Dan komt VIOS Vaassen op bezoek.