Buurtkerk doet mee met Burendag

Op zaterdag 28 september vindt de landelijke Burendag plaats en Buurtkerk De Open Poort doet mee. Tussen 10.00 en 14.00 uur worden verschillende activiteiten georganiseerd op de grote parkeerplaats aan de Rademakershoeve. Zo is er voor kleine én grote kinderen onder meer een springkussen en kan genoten worden van een high tea met koffie, thee en verse baksels.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buurt of straat. Door activiteiten te organiseren komen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact en leren buurtgenoten elkaar beter kennen. Buurtkerk vindt dit zo’n leuk initiatief, dat zij hier graag aan mee doet. ‘We hopen op een leuke dag waarin jong en oud elkaar ontmoet’, vertelt een van de initiatiefnemers. ‘In een gezellige setting is er een high-tea met verse baksels en broodjes. Kinderen kunnen zich ondertussen uitleven op een springkussen of samen kleuren aan een lange tafel onder het genot van versgebakken poffertjes. Ook aan de grotere kinderen is gedacht en voor hen staat er een springkussen klaar om in te voetballen.’ Ook is er een kleedjesmarkt voor wie nog wat spulletjes op zolder heeft staan of koopwaren heeft overgehouden na de Hattemse zomerrommelmarkt. 

Iedereen doet mee
Aan Burendag zijn geen kosten verbonden. Ook hoef je je vooraf niet aan te melden. ‘Iedereen, jong en oud, die rondom de Veldhoeve woont is tussen 10.00 en 14.00 uur welkom op de parkeerplaats achter de kerk.’

Hattem Actueel
Op 21 september is Harry Lamberink namens de Buurtkerkcommissie bij Gert Rave te gast in Hattem Actueel, hét radio-actualiteitenprogramma op zaterdagmorgen.

Burendag is een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Op www.burendag.nl staan alle geregistreerde initiatieven.
Alle activiteiten van Buurtkerk zijn terug te vinden op www.deopenpoorthattem.nl/buurtkerk. 

HattemNieuws
Ontvang nieuws uit Hattem (politiek, sport, kunst en cultuur, samenleving en human-interest) voortaan in uw mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in