S.V. Dalfsen straft cruciale fouten af 3-0

Afgelopen zaterdag werd op Sportpark Gerner in Dalfsen de eerste bekerwedstrijd sv Dalfsen tegen sv Hatto-Heim gespeeld. De wedstrijd was amper 2 minuten onderweg of het stond al 1-0. De organisatie achterin stond blijkbaar nog niet goed opgesteld en Sam van den Anker wist wel raad met dit cadeautje 1-0.
Een paar minuten later volgde het eerste wapenfeit van Hatto-Heim, een schot van Elnathan van Dijk. Maar keeper Mark Knol had hier geen moeite mee.

Door een fout in de verdediging van Hatto Heim kwam de bal terecht bij tegenstander Joren Rietman. Die zag dat keeper Jorick Mensink ver voor zijn doel stond en met een subtiele lob scoorde hij: 2-0.

Foto; Gradus Dijkman

Hatto-Heim drong nog meer aan en via een mooi opgezette aanval was het Robin van der Ziel die in het zijnet schoot. Ook Elnathan van Dijk kreeg twee dotten van kansen , maar beide keren was doelman Knol de reddende engel.
Vlak voor de thee was er nog onnodig balverlies op het middenveld. De bal werd in een rap tempo naar voren gespeeld en andermaal was het de snelle Sam van den Anker die Jorick Mensink omspeelde en beheerst raak schoot.

De tweede helft drong Hatto-Heim wel aan maar Dalfsen zakte met elf man in de verdediging en loerde op een snelle counter: er was geen doorkomen aan.
Trainer Jan Peter Jonkman wisselde drie spelers, maar ook deze nieuwe spelers konden geen potten breken tegen dit Dalfsen.
Ook scheidsrechter J.D. (David) Maestre Rocha vond het met negentig minuten wel goed en floot de wedstrijd af.

A.s zaterdag volgt er de tweede wedstrijd en dan komt VV Heerde op bezoek.