In hanzestad Hattem staat op 9 september een historische Hanzemuur!

In totaal 600 Hattemse senioren en jeugdigen werken samen om een Creatieve Culturele Geschiedenismuur van “kloostermoppen” in het centrum te bouwen.
Het verbinden van het verleden aan het heden.

Hanzejaar
In de Hanzesteden wordt dit jaar speciale aandacht geschonken aan de rol van de eigen stad binnen de Hanze.
In Hattem zal dat gebeuren tijdens het Dikke Tinne festival op zaterdag 9 september. Tijdens het festival staat de Kloostermop centraal als Hattemsche Handelswaar. Deze werd o.a. vervoerd met de bekende “Kogge”.

 

“Kloostermoppen maken”
De basisscholen en de woonvoorzieningen voor senioren hebben een aantrekkelijke presentatie met beeld en geluid ontvangen. En ook materiaal, waaronder kartonnen ‘stenen’, de kloostermoppen.
Een inspirerende voorbeeldvideo van AngelArt Kunst&Zo voor de uitvoering is inmiddels aanwezig op de locaties.
Hiermee worden dozen in de vorm van een baksteen, de historische kloostermoppen, gemaakt. Dit wordt ondersteund door de informatie over de geschiedenis van Hattem.

Basisscholen
Visit Hattem en de cultuurcoaches van de basisscholen zijn betrokken bij dit project. De stadsomroeper van Hattem komt komende week op diverse data het thema introduceren op de basisscholen.

Geschiedenismuur
In het centrum van Hattem wordt van alle kloostermoppen samen een groot wandtapijt, een “geschiedenismuur” (de “Hattemse Hanzemuur”) gemaakt. De leerlingen brengen op 8 september zelf klassikaal hun eigen kloostermop, en bouwen zo de muur.
Op zaterdag 9 september kan iedereen het eigen werk terugzien in deze Hanzemuur in de binnenstad van Hattem.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in